Helyi közélet

2017.03.18. 11:11

Lenne tervük a csernelyi kastéllyal

Csernely - A tulajdoni lapon szereplő széljegyzet gátat szab a csernelyi kastély felújításának, hasznosításának.

Csernely - A tulajdoni lapon szereplő széljegyzet gátat szab a csernelyi kastély felújításának, hasznosításának.

A hegyháti falu egyik, ha nem a legpatinásabb épülete a főút mentén található kastély. Időnként felmerül az estleges hasznosításának a lehetősége, de egyelőre az önkormányzat nem tud érdemben lépni az ügyben.

Nem szeretnénk, ha végleg az enyészet martalékává válna a kastély.

Borsodi László

A százszázalékos tulajdon ellenére egy széljegyzet akadályozza meg települést a nagyobb tervek megvalósításában. Még korábban bejegyeztek egy magánszemélyt fenntartással történő eladásra, így amíg ő nem egyezik bele az esetleges változtatásba, addig semmit nem tehetnek a kastéllyal.

Bírósági ügy lehet

– Már hónapokkal ezelőtt léptünk az ügyben, mert nem szeretnénk, ha végleg az enyészet martalékává válna a kastély – tette hozzá Borsodi László, Csernely polgármestere. – Az illetőt ügyvéd által kerestük meg, de mind a mai napig nem reagált semmit, úgyhogy vélhetően bírósági ügy lesz belőle. Nagyon sajnálom, mert a hónapok, az évek csak telnek, emiatt lecsúszunk a pályázati lehetőségekről, folyamatosan elszalasszuk az esélyeket. Több konkrét terv, elképzelés megfogalmazódott már a hasznosítással kapcsolatban. Akár konferenciatermeket is ki lehetne alakítani benne, de idősek otthonának is tökéletes lenne az épület. Előbb azonban ténylegesen meg kell szereznünk, majd fel kell újítanunk a jelenleg elhagyatott kastélyt, majd ezután kell döntetünk az új funkciójáról. Bízom benne, hogy most már felgyorsul a folyamat, hiszen az idő bennünket is sürget, szeretnénk megmenteni az értékes épületet.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában