Helyi közélet

2016.12.29. 08:12

Igazi alapmű született a pálinka világáról Ongán

Onga - Kultúrtörténeti és fogyasztási ismereteket is tartalmaz a Quint­esenc­e – 2016 A Pálinka Világa című könyv.

Onga - Kultúrtörténeti és fogyasztási ismereteket is tartalmaz a Quint­esenc­e – 2016 A Pálinka Világa című könyv.

Az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében zajló Quintessenc­e Competicion – korábbi nevén Ongai Pálinkaverseny – az elmúlt években nemcsak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó pálinka-, párlatmegmérettetésévé nőtte ki magát. E kétségkívül megszállott csapat úgy döntött, hogy tudományos igényű, mégis olvasmányos, szórakoztató könyvsorozatot készít a pálinkákról, amely Quintessence Pálinkás Könyvek néven kerül piacra.

Első kötetük a „Quintessence – 2016 A Pálinka Világa” címet kapta, s három fejezet, a Gyökerek – múlt, az Értékek – jelen és a Lehetőségek – jövő mentén tagolódik. E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitől kezdve a pálinka előállításával foglalkozó szakembereken át egészen e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklődőkig mindenki talál a maga számára érdekes információkat, tanácsokat.

A könyv célja, hogy egy széles, részleteiben is izgalmas összképet adjon a pálinkákról, kedvet adva a minőségi tételek megismeréséhez, fogyasztásához, ételekhez való párosításához vagy akár a pálinka készítéséhez.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában