2016.12.10. 18:44
Igazi alapmű született a pálinka világáról
Miskolc, Onga - Kultúrtörténeti és fogyasztási ismereteket is tartalmaz a Quintesence 2016 – A Pálinka Világa című könyv.
Miskolc, Onga - Kultúrtörténeti és fogyasztási ismereteket is tartalmaz a Quintesence 2016 – A Pálinka Világa című könyv.
Az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében zajló Quintessence Competicion – korábbi nevén Ongai Pálinkaverseny – az elmúlt években nemcsak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó pálinka-, párlatmegmérettetésévé nőtte ki magát. E kétségkívül megszállott csapat úgy döntött, hogy tudományos igényű, mégis olvasmányos, szórakoztató könyvsorozatot készít a pálinkákról, amely Quintessence Pálinkás Könyvek néven kerül piacra.
A könyv nem csak a szakmának kiváló olvasmány." Madzin Tibor
Hármas egységben
Első kötetük a „Quintessence – 2016 A Pálinka Világa” címet kapta, s három fejezet, a Gyökerek – múlt, az Értékek – jelen és a Lehetőségek – jövő mentén tagolódik. E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitől kezdve a pálinka előállításával foglalkozó szakembereken át egészen e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklődőkig mindenki talál a maga számára érdekes információkat, tanácsokat.
A könyv célja, hogy egy széles, részleteiben is izgalmas összképet adjon a pálinkákról, kedvet adva a minőségi tételek megismeréséhez, fogyasztásához, ételekhez való párosításához vagy akár a pálinka készítéséhez.
Minden érdeklődőnek
A kötetet előbb Budapesten, majd Ongán, végül pénteken Miskolcon, a városházán mutatták be. A 256 oldalas, kemény táblás könyv számos illusztrációt is tartalmaz, szerkesztője Takács László, az ongai Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója, a társzerzők és szakmai lektorok pedig a pálinkavilág legnevesebb hazai szakemberei.
A pénteki bemutatón elsőként dr. Madzin, Tibor Onga polgármestere tartott ismertetőt, kiemelve, hogy a könyv nemcsak a szakmának, hanem minden érdeklődőnek remek olvasmány, majd hozzátette, biztosan lesz folytatása. Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere egyaránt gratulált az ongaiak által életre hívott rendezvényhez, illetve a kiadványhoz is. Szik Mátyás Örökös Magyar Bajnok Sommelier a pálinka és a gasztronómia kapcsolatát ecsetelte, majd hozzátette, a könyv ebben is hiánypótló szerepet tölt be. Végül Takács László szerkesztő ajánlotta a könyvet, mely a szakma és a nagyközönség számára egyaránt érdekes és színes utazás a pálinka világában.
- ÉM -