Helyi közélet

2016.11.08. 18:53

„…a jót akarni kell! És nem elég akarni, de tenni, tenni kell!”

Miskolc - Mint arról beszámoltunk, a VOSZ megyei szervezetének díj­átadóját szombaton rendezték meg.

Miskolc - Mint arról beszámoltunk, a VOSZ megyei szervezetének díj­átadóját szombaton rendezték meg.

A Miskolci Nemzeti Színházban megrendezett eseményen Prima Díjat kapott Raisz Iván, Merényi Dániel és Bíró Tibor fesztivál­igazgató. Közönségdíjas az ÓMI (Ózdi Művelődési Intézmények) Zenés Színháza lett.

Raisz Iván, a kémiai tudományok kandidátusa, egyetemi oktató kapta Magyar Tudomány kategóriában a Prima Díjat.

– Úgy gondoltam, hogy nem régen betöltve a 73. évemet már semmilyen meglepetésben nem lesz részem. Csalódtam – mondta Raisz Iván. – Ez is egy jó alkalom arra, hogy elnézést kérjek a családomtól, hiszen miközben igyekeztem tanulni, a tanításhoz ismételten tanulni, kísérleteket végezni, bizony időnként a családtagokra sokkal nagyobb teher hárult, mint a tudománnyal kevésbé foglalkozók családjára. Ezért már többször elnézést kértem. Nemcsak nekem sikerült a szüleimtől tanulnom, hanem gyermekeimnek, unokáimnak is. Ha Váci Mihály szavaival kellene befejeznem: „Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell! És nem elég akarni, de tenni, tenni kell!”

Magyar Képzőművészet kategóriában Merényi Dániel kapta az elismerést.

Csodálatos közegben

– A meghívó mellé jött egy kis levél, amiben említést tettek arról, hogy fel kellene készülni egy pár keresetlen szóval – fogalmazott első meglepetésében a designer. – Én ezt elmulasztottam, viszont végtelenül boldog vagyok, hogy itt állhatok most és megkaphattam ezt a díjat. Furcsa gondolatok kavarognak a fejemben. Elnézve Mancs szobrát eszembe jut, hogy Szanyi Borcsával annak idején mi ugyanabba az általános iskolába jártunk, ugyanabban a 17-es tanteremben kentük össze magunkat temperával. Mennyire furcsa, hogy az idő utoléri saját magát… Ez a büszkeség még teljesebb, mert egy picit birtokolhatom a saját zsenialitását is. Arra is gondoltam, hogy nemsokára 39 éves leszek, és lassan a mi generációnknak kell kivennie az oroszlánrészét ennek a városnak, ennek a régiónak az életéből. Remélem, hogy a fiataloknak példát tudok mutatni azzal, hogy egyedül is el lehet elég sok mindent érni. Ez nem sikerülhetne egy ilyen csodálatos közeg, város, régió nélkül, ahol picit mindenért picivel jobban meg kell dolgozni, viszont a siker is édesebb, ami nemcsak az enyém, hanem a városé, a családomé, kicsit mindannyiunké.

– Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik döntöttek erről a díjról, hogy én kaphassam meg – mondta a Magyar Népművészet és Közművelődés kategória győztese, Bíró Tibor fesztiváligazgató. – Ezen túlmenően szeretnék köszönetet mondani édesanyámnak, családomnak, kollégáimnak, akik mellettem vannak a munkámban, és segítik azt, hogy elérjem azokat az eredményeket, melyekkel ezt a díjat kiérdemeltem. Továbbá szeretnék köszönetet mondani Miskolc város vezetőinek, akik az elmúlt években minden alkalommal hozzájárultak ahhoz, hogy ez a fesztivál, ami itt, Miskolcon minden évben megrendezésre kerül, végre kiteljesedhessen, hogy Magyarország legnagyobb filmes eseménye legyen, és nemzetközi szinten is sikeres rendezvénnyé váljon. Szeretnék köszönetet mondani a miskolciaknak, akik érdeklődésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy ez az esemény évről évre ilyen sikeres legyen. Végül, de nem utolsósorban szeretnék köszönetet mondani azoknak a vállalkozóknak, akik a filmfesztivál hátterében dolgoznak és szolgáltatásokat nyújtanak.


Díj, kötelezettségekkel

Az Ózdi Művelődési Intézmények (ÓMI) Zenés Színháza Közönség díjat és a vele járó 250 ezer forintot vehetett át. „Nem számítottam arra, hogy itt ma beszélni fogok” – jelentette ki a társulat vezetője, rendezője, Béri László. „Sőt! Nem számítottam 10 évvel ezelőtt arra sem, hogy itt fogok állni Miskolcon, a második legkedveltebb városomban és közönségdíjat vehetek át. Azt hiszem, hogy ez a közönségdíj az egyik legnagyobb díj az előadóknak, és én nagyon szépen köszönöm. Mindazoknak köszönöm, akik segítettek bennünket. Ez a díj kötelezettséget ró ránk: minél magasabb színvonalon kell továbbadnunk a kultúrát.”


Miskolc - A VOSZ megyei szervezetének díjátadó gálaestjét szombaton rendezték meg a Miskolci Nemzeti Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában