Helyi közélet

2016.09.11. 02:52

Mi lesz, ha nagy lesz?

<em>Hát ez a pillanat is eljött. Eddig is sokat gondolkodtunk, beszélgettünk róla, hová, merre tovább, de most már ráfordultunk a célegyenesre. Határidők vannak, látogatások, egyeztetések, indul a felkészítő. Meg kell születnie a döntésnek, méghozzá hamarosan.</em> Horváth Imre jegyzete.

Hát ez a pillanat is eljött. Eddig is sokat gondolkodtunk, beszélgettünk róla, hová, merre tovább, de most már ráfordultunk a célegyenesre. Határidők vannak, látogatások, egyeztetések, indul a felkészítő. Meg kell születnie a döntésnek, méghozzá hamarosan. Horváth Imre jegyzete.

Legnagyobb gyermekem ugyanis nyolcadik osztályba lépett. Az első szülői értekezletről pedig eltűntek a klasszikus témák, mint hogy mikor lesz az őszi szünet, meg hová kiránduljon az osztály. Megkaptuk a részletes ütemtervet, ami szerint december 6-án be kell adni a kitöltött papírt: melyik lesz az a három középiskola, ahová a gyerek jelentkezik?

Mondhatnám: ez még csak a középiskola, ráér eldönteni a gyerek, mi akar lenni, de a dolog azért ennyire nem egyszerű. Egyik ismerősöm például már az ovit is tudatosan választotta, merthogy onnan lehet bekerülni a jó általánosba, ahonnan egyenes az út a jó középiskolába, és akkor jöhet a szuper egyetem.

Azért mi itt nem tartunk, de nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy az oktatási rendszerről se tudják néha az alakítói, hogy mi lesz, ha nagy lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában