Helyi közélet

2016.09.17. 08:42

Eljutási verseny Miskolcon - Kétség sem merült fel, a bicaj a leggyorsabb

Miskolc - A hagyományos eljutási versennyel megkezdődött az idei Európai Mobilitási Hét.

Miskolc - A hagyományos eljutási versennyel megkezdődött az idei Európai Mobilitási Hét.

Nem történt csoda­dolog az idei eljutási versenyen, amelynek a tétje az volt, hogy milyen járművel – busszal, villamossal, autóval, kerékpárral vagy gyalog – lehet leggyorsabban eljutni a diósgyőri villamos-végállomástól indulva a belvárosba, a Városház térig.

A villamos lett a második

Az eljutási versenyt esztendők óta a kerékpáros nyeri meg. Idén sem volt ez másként, mindössze 16 percre volt szüksége a bicajosnak a táv teljesítéséhez. A villamos és a személyautó fej-fej mellett végzett 21-21 perccel. A futó 31 perc alatt jutott el a Városház térre, aki pedig busszal próbálkozott, annak 37 percre volt szüksége. Beleszámítva persze azt az időt is, amíg a legközelebbi buszmegállóból a Városház térre eljutott gyalogszerrel.

Van közlekedési alternatíva

A Városház téren reggelivel várták nemcsak a verseny célba érkezőit, hanem bárkit, aki kerékpárral vagy gyalogosan járt arra. Dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere a Mobilitási Hét megnyitásaként arról is beszélt, hogy korszerű, környezetkímélő villamos- és autóbuszparkja révén Miskolc képes alternatívát nyújtani az autóközlekedéssel szemben.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában