Helyi közélet

2016.04.09. 17:02

Öt helyszínen, több mint száz csemete

Ózd - Dancsok Tamás helyi vállalkozó kezdeményezésére idén is megtartották a faültetési akciót Ózdon.

Ózd - Dancsok Tamás helyi vállalkozó kezdeményezésére idén is megtartották a faültetési akciót Ózdon.

Öt helyszínen, több mint száz facsemetét ültettek el Ózdon. Ebben az évben is folytatódott az a civil kezdeményezés, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a városban. Dancsok Tamás főszervező, a település apraját, nagyját megmozgatta az elmúlt napokban, a felhívásra iskolák, cégek és civil szervezetek is jelentkeztek. Egyre nagyobb számban, ennek eredményeképp a putnoki kertészetből jelentős mennyiségű csemetét kellett pénteken délelőtt Ózdra szállítani.

- A Vasvár úti iskolából három osztály közösen ültetett, ami számomra felemelő és megható érzés volt – árulta el Dancsok Tamás. – A gyerekek szavaltak, szalaggal jelölték meg a fákat, jó volt nézni az aktivitásukat. A Csónakázó-tó partján jelöltek ki számunka egy másik helyszínt, ahol a területi képviselővel és a diákokkal közösen ültettünk. Továbbra is tartom, hogy érzés a közért tenni, annak pedig kimondottan örülök, hogy egyre többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez.

Sokan csatlakoztak

Az elmúlt hetekben megkezdődött a romák lakta Hétes-telep kitakarítása, a lakók pedig ezen a napon a faültetésben is aktív szerepet vállaltak. Berki Lajos, roma referens vezetésével végezték el a munkát, de információink szerint több helyi cég a saját telephelyét is szépítette. A Városi Sportcsarnok előtti parkos területen pedig az Ózdi Kézilabda Club játékosai döntöttek úgy, hogy néhány fa telepítésével hozzájárulnak az akció sikeréhez.

- Még csak alig fél éve játszott itt, de megszerettem ezt a várost – mondta Goran Dukic kézilabdázó. – A kora délutáni órákban, edzés előtt szívesen vettem részt ebben az akcióban. Néhány csapattársammal közösen ültettünk, a következő időszakban pedig az edzések és a mérkőzések előtt figyelni fogom a csemeték sorsát. Remélem, hogy ezzel a kis társadalmi munkával szebbé tudjuk tenni a csarnok környezetét, mert ez mindenkinek fontos itt a város közepén.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában