Helyi közélet

2016.03.07. 14:10

Interjú: ByeAlex és a Slepp

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnerei ByeAlex és Fekete Balázs voltak, akik sok érdekességet megosztottak a miskolci olvasókkal.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnerei ByeAlex és Fekete Balázs voltak, akik sok érdekességet megosztottak a miskolci olvasókkal.

Szabi: ByeAlex és a Slepp, mit lehet tudnunk a közös munkáról?

ByeAlex: A zenekar először 2013 nyarán kelt életre, a jelenlegi formációval pedig tavaly augusztus óta zenélünk közösen, vagyis Dávid és Balázs akkor csatlakoztak, és jött létre "Alex és a Slepp". Balázsnak már előtte is említettem a dolgot, de akkor egyéb elfoglaltságai miatt még nem tudott megvalósulni a történet. Augusztus óta viszont dolgozunk rendületlenül, azonfelül több remek koncert is a hátunk mögött van már. Nyilván a dalok alapját és elképzeléseit én viszem, aztán együtt kitaláljuk, megcsináljuk őket. Úgy gondolom, hogy a ByeAlex történetében ez az eddigi legjobb felállás és ez nagyon fontos.

Fekete Balázs: Igen amikor Alex először megkeresett az ötletével,még a fő zenei vonal az Anti Fitness Club volt az életemben, de ettől függetlenül korábban is tetszettek a dalai. Amikor a zenekar, ahol addig zenéltem feloszlott, már semmilyen akadály nem hárult a közös munka elé, amely döntést azóta se bántam meg, hiszen egy remek csapatba kerültem.

Szabi: Zenei fronton újdonság?

Fekete Balázs: Többet szeretnénk stúdiózni, habár idő hiányában ez nem mindig kivitelezhető. Viszont most csináltunk egy új dalt, ami a "Nehéz vagyok" címet viseli és a legnagyobb videómegosztón lassan három hete elérhető. Zenei témáját tekintve egy vidámabb hangulatú nóta, szövege inkább keserédes, önmagam felé mutató... A visszajelzések alapján az emberek kedvelik, de azért voltak félelmeink a megjelenés előtt. Alapvetően egy "cuki, kedves" zene, viszont egy élő koncerten mi ettől sokkal keményebb vonalat viszünk. A dal is máshogy szól élőben, mint mondjuk, ha rádióban hallja az ember.

Szabi: "Még Mindig" c. szerzeményetek közel 5 milliós nézettséget produkált eddig, hogyan jött Miskolc, mint város a képbe a dal kapcsán?

ByeAlex: A nótához mindenképp akartunk egy klipet készíteni és volt is egy story-ja a kiadónak, amire mondtam, hogy ezt ne, hanem inkább lement a stáb forgatni Miskolcra, én pedig leírtam melyek azok a helyszínek amiket vegyenek és, hogy kb. milyen hangulatú videót és feliratokat szeretnék hozzá. Végül egy nagyon hiteles klip lett, ami megmutatja kicsodák is vagyunk valójában.

Szabi: Tervek?

Bye Alex: Ősszel az Akváriumban tartunk egy lemezbemutató koncertet, vagyis terv egy új lemez elkészítése. Amikor időnk engedi stúdiózunk és készítjük az új dalokat, amiket ősszel már játszani is szeretnénk. Ezenkívül Schmidt Gergő barátommal létrehoztuk a "Senkise" formációnkat, amivel januárban megjelenésünk is volt. Stílusát tekintve a Hip Hop & R&B new wave vonalon mozgunk. A második dalunkra pedig pont a napokban forgatunk egy videót.

Szabi: Köszönöm srácok, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában