Helyi közélet

2016.03.05. 18:32

Gázkút: autóbuszoknak és bárki másnak Miskolcon

Miskolc - Az új miskolci autóbuszflottán túl a lakossági igényeket is szolgálja.

Miskolc - Az új miskolci autóbuszflottán túl a lakossági igényeket is szolgálja.

Pénteken átadták Miskolcon, az MVK Zrt. telephelyén Észak-­Magyarország első CNG gáztöltőállomását. Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere, Singlár Zsolt, az MVK Zrt. vezérigazgatója és Major Ferenc, a kivitelező Gilbarco ACIS Benzinkúttechnika Kft. építési részlegvezetője.

Mint ahogy az Észak-Magyarországban is olvashatták, a CNG töltőállomásra elsősorban azért van szükség, hogy meg lehessen tölteni üzemanyaggal Miskolc új, 75 tagú, MAN típusú gázüzemű autóbuszflottáját, amely az elavult, régi járműveket hivatott felváltani.

A sűrítettföldgáz-üzemű buszok üzemeltetésének elengedhetetlen feltétele volt, hogy a tankolásuk helyben, Miskolcon megoldott legyen.

A CNG töltőállomás az MVK Szondi György utcai telephelyén épült meg, hitelesítése, kalibrálása az elmúlt hetekben történt meg. A töltőállomás „levizsgázásához” már január végén hat CNG busz érkezett ideiglenesen az MVK telephelyére próbatankolásokra.

Külsős tankolás

Az új CNG töltőállomás a buszflotta kiszolgálásán túl alkalmas arra is, hogy „civil” gázos járműveket kiszolgáljon. Ezt mostantól bárki meg is teheti, azaz felkeresheti gáztankolás céljából az MVK telephelyének töltőállomását, ahol kártyás fizetési lehetőség van.

- ÉM-SZB -


Miskolc - Hetvenöt új, környezetbarát, gázüzemű, alacsonypadlós, MAN gyártmányú autóbusz áll menetrendszerinti forgalomba Miskolcon, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a járművek pénteki átadásán azt mondta, a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban 1500 milliárd forint jut közlekedési fejlesztésre, Miskolc polgármestere pedig úgy fogalmazott, hogy folytatják a város közösségi közlekedésének modernizálását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában