Helyi közélet

2016.02.24. 20:53

Már megint a parkolás: „Emberi vizelettől ázik a bejárat”

Miskolc - Újabb panasz egy miskolci parkolóra, ezúttal a Régiposta utcai állapotát kifogásolták.

Miskolc - Újabb panasz egy miskolci parkolóra, ezúttal a Régiposta utcai állapotát kifogásolták.

A miskolci parkolási helyzet ad témát bőven. Az idén már többször is foglalkoztunk a bazártömbi parkoló rossz állapotával, azzal, hogy kátyús, sáros, szemetes. Az autósok kifogásolták, hogy a belváros közepén ilyen nomád állapotok uralkodnak, ráadásul ezért még pénzt is kér a szolgáltató. Igaz, néhány méterrel arrébb ott van a parkolóház, ahol elvileg jobbak a körülmények. Egy olvasónk panaszos leveléből azonban kiderült, nem sokkal.

Konstrukciós hiba miatt néhány vízvezeték megrongálódott. Perecsenyi Attila

„A parkolóház bazártömb felé eső kijárata rendkívül elhanyagolt, koszos és emberi vizelettől ázik, a szaga sajnos elviselhetetlen. A korábbi beázás, illetve leázás után sem takarított ki maga után a vállalkozó, és ennek már jó pár hónapja” – írja levelében, amit nem csak szerkesztőségünknek, de a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezetőjének, Perecsenyi Attilának is eljuttatott. Ebből kiderül, a területtel kapcsolatban nem először fogalmazza meg véleményét a cég felé, és a tapasztalata az volt, azonnal intézkedett a szolgáltató.

Megrongálódott

Most is arra kérte a parkolócéget, hogy takarítsák ki az épületet. Mint fogalmaz: „…sok ember fordul meg ezen a helyen, és nem mindegy, hogyan ítélik meg a céget. Örömünkre szolgálna, ha ezen témában nem kellene mindig figyelmeztetni önöket, hanem legalább havonta egyszer-kétszer kitakarítanák az épületet”.

„A fedett garázsokban minden hónapban rendszeres a nagytakarítás, illetve szükség esetén egyedi takarításokat is elrendelnek” – így reagált Perecsenyi Attila, amikor a panaszos levelet megmutattuk neki. Mint mondta: „A Kocsonya Farsang előtt például általános nagytakarítás volt a mélygarázsokban, a kültéri üvegfelületeket és lépcsőházakat pedig nagynyomású vízsugárral tisztították. A parkolóház állapotát a parkolóellenőrök napközben személyesen ellenőrzik, az éjszakai órákban pedig a Hősök tere mélygarázs és az Európa téri mélygarázs üzemeltetői teszik ugyanezt. Munkatársaink az ellenőrzés mellett operatív intézkedést is foganatosítanak a tisztaság érdekében”.

A beázás kapcsán pedig azt mondta az ügyvezető: „Sajnos a januári fagyos időszakban, konstrukciós hiba miatt a parkolóház nyitott emeletein elhelyezkedő néhány vízvezeték megrongálódott, ezért építőipari karbantartási munkát kellett végeznünk és így elkerülhetetlenül szennyeződés keletkezett, amit fokozott az elmúlt időszak hosszan tartó esőzéseiből keletkező sarazás.

A nagyobb szennyeződéseket a múlt héten eltávolították, a finomtisztítást is elrendeltük a múlt héten. Ez évben, a korábbi konstrukciós hiba kijavítására és a vízvezeték megóvására nagyobb kapacitású fűtőrendszert építtetünk ki a kritikus helyeken”.

ÉM-NSZR


Miskolc - "Kedden délután készítettem a mellékelt fotókat a Bazártömbnél található állapotokról, felháborító, gyomorforgató ami ott van" - írja miskolci Olvasónk.

Miskolc - Szemétkupac, kátyú, sár – leginkább ez jellemzi a parkolót Miskolc belvárosában.

Miskolc - Jó lenne tudni, miért gondolják néha úgy autósok, hogy pofátlanul elfoglalhatják a mozgáskorlátozottak parkolóhelyét. Ezúttal Miskolcon, egy több tízmilliós luxusautó sofőrje keresztbe állva, hogy két ilyen helyet is elfoglalt egyszerre - számolt be az esetről az RTL Klub híradója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában