Helyi közélet

2015.09.10. 18:06

Miskolci közgyűlés - Szurkolói média és a holding támogatás

Miskolc - A Miskolc Holding Zrt. havi 2 millióval tovább támogatná a DFC Kft.-t, ha...

Miskolc - A Miskolc Holding Zrt. havi 2 millióval tovább támogatná a DFC Kft.-t, ha...

Csütörtökön a miskolci közgyűlés elé sürgősségi napirendként került, a „Javaslat a Diósgyőri FC Kft. és a Miskolc Holding Zrt. között megkötött támogatási szerződés újrakötésére” címet viselő előterjesztés. Ennek tartalmi lényege az, hogy az öt évvel ezelőtt, 2010. augusztus 27-én, a miskolci önkormányzat és az akkor a DVTK NB II-ben szereplő labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-t akkor még csak megvásárolni szándékozó, azóta a gazdasági társaság többségi tulajdonosaként ismert Borsodsport Invest Kft. egy hosszú távú szerződést kötött, amelyben többek között az is benne foglaltatik, hogy az önkormányzat és cégei havi 10 millió forinttal járulnak hozzá a DFC Kft. működtetéséhez. Ebből 6+2 millió forintot az elmúlt időszakban a miskolci önkormányzat folyósított (az első tételt a felnőtt csapatot működtető sportszervezet, a másodikat az utánpótlást üzemeltető egyesület kapja), míg a maradék havi 2 millió forint kifizetését 2012. július 1-től a Miskolc Holding Zrt. teljesítette. Ezzel összefüggésben időről időre határozott időtartamú támogatói szerződés köttettet a holding és a DFC Kft. között, amelyek közül a legutóbbi 2015. június 30-án járt le. Ezen szerződés megújítását tartalmazza a miskolci önkormányzati képviselő-testület által csütörtökön elfogadott előterjesztés, amely szerint ez év végig kötnek újabb szerződést e tárgyban, úgy, hogy a júliusra, augusztusra, és szeptemberre esedékes 2-2 millió forintot október elsején utalnák.

Viszont mindezt egy feltételhez kötve szavazta meg a testület, amely így szerepel az előterjesztésben: „A szerződésben – a támogatás folyósításának további feltételeként – rögzíteni kell, hogy a támogatott köteles folyamatosan biztosítani a szurkolói média részvételét sajtóeseményein."

Kérdés és válasz

Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdéseket tettük fel a miskolci önkormányzat illetékesének: miért olyan fontos, hogy ez a mondat szerepeljen a szerződésben, illetve, hogy miért csak a szurkolói média jelenlétét kívánják szerződésbe foglalni, az önkormányzat saját tulajdonú médiuma, vagy más regionális média további szereplői miért nem kerülnek bele ily módon a szerződésbe?

Miskolc város vezetése és személy szerint Kriza Ákos polgármester is több alkalommal adott már hangot határozott véleményének, mely szerint a diósgyőri labdarúgásnak, legendás klubunknak a diósgyőri szurkolók senki mással össze nem hasonlítható közössége volt és lesz is az igazi tulajdonosa – nyilatkozta dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere. – Legutóbb ebbéli meggyőződésünket a stadion tervezésének különféle stációiban, a városháza által szervezett szurkolói találkozókon hangsúlyoztuk. Mindebből véleményünk szerint természetszerűen következik, hogy amikor közpénzt fordítunk sporttámogatási célokra, a szurkolói érdekeket, példának okáért az első kézből való tájékozódás érdekét minden más érdek és megfontolás elé helyezünk.


Miskolc - Véget ért a szeptemberi, miskolci testületi ülés. Téma volt az idei évi költségvetés, a szervezeti és működési szabályzat módosítása és a lakásrendelet módosítása is. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítottuk! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában