Helyi közélet

2015.06.24. 07:38

Tizenkilenc késszúrással végeztek áldozatukkal Lyukóban

Miskolc - Súlyos büntetést szabtak ki első fokon a lyukói brutális rablókra.

Miskolc - Súlyos büntetést szabtak ki első fokon a lyukói brutális rablókra.Emberölés, magánlaksértés, rablás, lopás, bűnpártolás és állatkínzás is volt azoknak a vádlottaknak a bűnlajstromán, akikkel szemben kedden a Miskolci Törvényszék első fokon határozatot hirdetett. A vádlottak házakba törtek be az értékek megszerzése céljából.

Nem kímélték a házigazdát

A legsúlyosabb eset volt, amikor Lyukóvölgyben – közös italozást követően – ketten közülük a kerítésen átugorva és a bejárati ajtót benyomva törtek be a sértetthez, akit azonnal meg is támadtak hátulról, majd 19 késszúrással oltották ki életét. Visszamentek a harmadrendű vádlott házába, ahol eldicsekedtek „tettükkel”. A harmadrendű vádlott segített a bűncselekmény nyomainak eltüntetésében, a véres ruházatukat és a kést elégette, amiért bűnpártolás miatt kellett felelnie.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte első- és harmadrendű vádlottak tényfeltáró beismerő vallomását, valamint a tárgyalásokon is látható megbánó magatartását, amit a másodrendű vádlott egyáltalán nem tanúsított. Az elsőrendű vádlottat 16 év fiatalkorúak börtönbüntetésére, a harmadrendűt 12 év fegyházbüntetésre, míg a másodrendűt a maximálisan kiszabható 20 év fegyházbüntetésre ítélte. A határozat nem jogerős, a vádlottak felmentésért, enyhítésért fellebbeztek.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában