Helyi közélet

2015.03.02. 12:56

Újjászületik a miskolci virágkiállítás

Miskolc - Valaha Miskolc egyik hagyományos és ismétlődő eseménye volt a virágkiállítás. Ezt támasztanák most fel: de másként, korszerűbben, a kétezres évekhez méltóan.

Miskolc - Valaha Miskolc egyik hagyományos és ismétlődő eseménye volt a virágkiállítás. Ezt támasztanák most fel: de másként, korszerűbben, a kétezres évekhez méltóan.Festői környezetben, a gyönyörű Avas-hegy lábánál, mintegy 4.500 négyzetméternyi ősfáktól hangulatos területen, a város központjában rendezik meg az elkövetkezendő években a térség kiemelkedő, szakmai alapokra helyezett, kulturális értékű kertes rendezvényét.

A jól ismert Belvárosi Liget új programjaként, a város központjában helyet kap minden, a kertkultúrához kapcsolódó terméket vagy szolgáltatást kínáló cég és magánszemély, így a rendezvényre nem csak a dísznövény termesztőket, kereskedőket és kertépítőket várják, de kerti bútorosokat épp úgy, mint más, kerti berendezéseket, eszközöket gyártó vagy forgalmazó vállalkozásokat.

Természetesen ,,otthont adnak” az otthon tematikát képviselő kiállítóknak is. A Mesterek utcájában, minőségi munkáikat kínáló kézművesek várják a látogatókat, azok számára pedig, akik megéheztek, Miskolc nevének híréhez méltó gasztronómiai kínálattal állnak rendelkezésre.

A közel 170 ezer lakosú város polgármesterének fővédnökségével szerveződő, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényen gondoltak a jövő nemzedékére is: a gesztenye ligetben megnyitja kapuit a Mesekert, ahol tematikus foglalkozásokkal, póni lovagoltatásokkal és sok más érdekes lehetőséggel várják az óvodás és kisiskolás korú látogatókat.

Ugyanitt építik fel a szakmai és szórakoztató programoknak egyaránt helyet adó színpadot, s a háromnapos rendezvény hangulatát a történelmi múltú, avasi gótikus református templom negyedóránként megszólaló harangjának hangja teszi még emlékezetesebbé.

Információ a jelentkező kiállitók számára:www.florens.hu, Sashalmi László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában