Helyi közélet

2015.03.31. 16:14

Interjú: Száraz Dénes

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Száraz Dénes színész volt, akit többek között a népszerű Jóban-Rosszban című sorozatban "Tamás atyaként" láthatott a közönség.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Száraz Dénes színész volt, akit többek között a népszerű Jóban-Rosszban című sorozatban "Tamás atyaként" láthatott a közönség.

Szabi: A Bánfalvy stúdió "Ma estére szabad a kecó avagy a londoni szextett" c. előadásával érkeztetek Miskolcra, mit kell tudnunk a darabról?

Száraz Dénes: Azt írják róla, Ray Cooney legtöbbet játszott darabja. Egy fergeteges vígjáték az biztos, szépen lassan indul be a dolog aztán a végére az embereknek általában patakokban folyik a könnye a nevetéstől. :) Poén poénra épül, nagyon jó ritmusban kell játszani és persze észnél kell lenni. Én igazán a vígjátékot és a folyamatos poénvadászatot most tanulom, mert ilyen vígjátékban még nem vettem részt, de Gesztesi Károlytól és Bánfalvy Ágitól el lehet lesni dolgokat. Az én szerepem a darabban és az Ágié is karakterszerep. Egy designer belsőépítészt alakítok, aki egy nagyon nagyon feminin srác és pont ebből vannak a félreértések, mert mindenki azt hiszi róla, hogy homoszexuális, közben meg egy nagy nőcsábász. Viszont ez a szerep is úgy működik, ha mögé állok és határozottan felvállalom, hogy ez egy ilyen karakter. Január 31-én volt a bemutató, azóta pedig országjárás van és mindenhol remek közönség valamint telt ház fogad bennünket, ami nagyon jó érzés.

Szabi: Picit mesélj arról, hogyan jött a színészi pálya az életedbe?

Száraz Dénes: Valahogy ez egyértelmű lett 13 évesen. Bekerültem egy amatőr színházba gimnáziumi éveim alatt Szlovákiában ahol születtem és azt négy évig végig is csináltam. Aztán Koltai Robi "Szamba" c. filmje volt nagyon nagy hatással rám, amit többször is megnéztem anno. Harmadszorra felvettek a Színház- és Filmművészeti Egyetemre azóta pedig a kisebb-nagyobb nehézségekkel, de a pályán vagyok. Több tévéfilmben volt lehetőségem már játszani és négy évig a Jóban-Rosszban című sorozatban is aktívan jelen voltam, valamint összesen 8 színházban szerepeltem, ami közül meghatározó volt a Székesfehérváron töltött négy év, valamint az Újszínházban töltött három esztendő.

Szabi: Ősszel ismét egy mozifilmben láthat majd a közönség, mit kell tudnuk róla?

Száraz Dénes: Tavaly októberben forgattam le életem első mozifilmjét abban is egy főszerepet, amit majd ősszel lehet látni a mozikban. Egy ilyen mozit egy ilyen nagyjátékfilmet forgatni fantasztikus dolog. Nehéz is egyben, mert nagyon kell koncentrálni, de nagyon jó az egésznek a varázsa. A film címe "Hurok" Madarász Isti rendezte, aki szintén első mozifilmjét készítette. Nagyon érdekes a story és jó a szereposztás, szóval remélem sokan már most várják a bemutatót..

Szabi: Ha jól tudom, a sport is kiemelt szerepet tölt be az életedben?

Száraz Dénes: Iskolás évek alatt országúti kerékpároztam versenyszerűen, csak közben annyira bejött az amatőr színház és a vele való munka, hogy a sportra nem maradt annyi idő, amennyit kívánt volna. A főiskola után viszont jött a triatlon, úszás, futás, de több maraton is a lábaimban van már. Hatalmas szenvedély a mai napig a mozgás, amikor tudok versenyeken is részt veszek.

Szabi: Tervek?

Száraz Dénes: Fránya pálya ez a színészet, mert ugye aki nincsen leszerződve színházhoz, ahogy én sem, annak sokszor bizonytalan a jövője. A terv persze az, hogy ismét tag legyek idővel ismét, szóval várom a kihívásokat, de addig is "Ma estére szabad a kecó" :)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Dénes!

Száraz Dénes: Köszönöm Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában