Helyi közélet

2014.11.19. 13:15

Razzia a Tetemváron

Miskolc - Frissen beköltözött illegális lakásfoglalókat kerestek a közterület-felügyelők.

Miskolc - Frissen beköltözött illegális lakásfoglalókat kerestek a közterület-felügyelők.Más társhatóságokkal együttműködve összevont ellenőrzést tartott a miskolci polgármesteri hivatal Miskolcon, a Tetemvár területén – munkatársaink is elkísérték a Miskolci Önkormányzati Rendészet egyenruhásait. A közterület-felügyelők különítménye nem sokkal több mint egy óra alatt végigjárták a tetemvári házakat, és leellenőrizték, hogy az ott lakók milyen jogcímen tartózkodnak a házakban, van-e szemétszállítási szerződésük, és hogy a kutyáik – már ha vannak – rendelkeznek-e veszettség elleni védőoltással.

Az első hívásra

Több száz hasonló btartottak már, a Tetemváron is kismilliószor jártak, az itt lakók így meg sem lepődnek a rajtaütésszerű látogatáson. Azok, akiknél minden rendben van, az első hívásra előjönnek, de több ház bezárt kapuja előtt hiába kiabálnak a felügyelők, akik közben nemcsak a lakott, de az elhagyatott, romos házakat is átfésülték, önkényes lakásfoglalók után kutatva. Néha előfordul, hogy családok húzzák meg magukat a romos borházakban, de tegnap nyomuk sem volt beköltözőknek. Pedig vannak, ezt a már 15 éve a Tetemváron lakó Orgován Lászlóné is megerősíti. Az asszony – akinél mindent rendben találtak a felügyelők – éppen arról érdeklődött az egyenruhásoktól, hogyan lehetne elérni, hogy szemetes konténert vigyen valaki a „tetőre”, mert nem tudják hová tenni az építési hulladékot.

– Sokan még a szemetet se vitetik el – mesélte. – Későn húzzák ki a kukát vagy ki se teszik, aztán ha lekésték a szemetes autót, kiöntik a hulladékot. Minket meg megesz a patkány. Akkorák már, mint egy-egy kisebb kutya, odale’ – intett kezével a Tetemvár alacsonyabban fekvő része felé -–alig merek elmenni tőlük – mondta. – Amúgy se nagyon járok el hazulról, csak úgy merek lemenni a boltba, ha van itthon valaki, mert mire hazajönnék, szét lenne hordva mindenem – tette hozzá az asszony.

Felvetettük, hogy sokan költöztek-e a Tetemvárra a Számozott utcai „gettófelszámolás” után, mire az asszony elmondta, hogy igen, de többen már odébb is álltak. Egy másik férfi szerint a Tetemvárra nem fogadják be szívesen az idegeneket, ezért azok inkább a Lyukóvölgyben, a Bábonyi-bércen és a Pingyomon keresnek maguknak hajlékot.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában