Helyi közélet

2014.11.19. 13:44

Kirendeltséget nyitott az Exim Miskolcon

Miskolc, 2014. november 19., szerda (MTI) - Az észak-magyarországi régió városai közül Miskolcon nyitotta meg első kirendeltségét az Exim szerdán.

Miskolc, 2014. november 19., szerda (MTI) - Az észak-magyarországi régió városai közül Miskolcon nyitotta meg első kirendeltségét az Exim szerdán.Fejérvári Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt bank és biztosító társaság vezérigazgató-helyettese az iroda átadásán elmondta, a vidéki képviseleteteknek köszönhetően több, a külpiacra termelő vállalkozást tudnak elérni és támogatni.

Kifejtette: az ország külgazdasági stratégiájában kiemelt helyet foglal el az exportáló cégek támogatása, új külpiacok felkutatása, az Exim pedig hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat nyújt az exportőröknek, ezzel is segítve a munkahelyek megtartását, a foglalkoztatás növekedését.

Közölte: az Exim az idén kilenc városban - Miskolc, Győr, Debrecen, Kecskemét, Nagykanizsa, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém - nyitott, illetve nyit kirendeltséget.

Kifejtette, fontos, hogy a hitelintézetekkel és az exportáló kis- és közép vállalkozásokkal tovább erősödjön a szakmai együttműködés regionális szinten is.

Pflegler Péter, Miskolc alpolgármestere a megnyitón azt mondta: a vállalkozások támogatása az Exim szerepével teljesedhet ki Észak-Magyarországon.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában