Helyi közélet

2014.11.24. 11:15

Kik kaphattak cserelakást Miskolcon?

Miskolc - A felújított önkormányzati lakásokat azok kapták, akik jogkövető magatartást folytattak – mondta Soós Attila.

Miskolc - A felújított önkormányzati lakásokat azok kapták, akik jogkövető magatartást folytattak – mondta Soós Attila.A Jobbik összemossa a szegényeket azokkal, akik képtelenek betartani az együttélés szabályait, akik antiszociális életmódot folytatnak – reagált pénteki sajtótájékoztatóján Soós Attila, a Fidesz frakcióvezetője az egy nappal korábbi jobbikos sajtótájékoztatóra. A Jobbik frakcióvezetője, Jakab Péter ugyanis azt kifogásolta, hogy felújított önkormányzati lakásokat kapnak Miskolcon azok, akiket az avult telepekről kiköltöztettek. Mindezt arra alapozta, hogy a legutóbbi testületi ülésen tárgyalták a képviselők a MIK Zrt. 2014. évi ingatlangazdálkodási tervét. Ebben a 2013-as teljesítéseknél a következő olvasható: üres lakás felújítására 67 millió forintot költöttek. Majd így folytatódik: „Avult telep felszámolása következtében mintegy 40 darab lakást kellett a kiköltöztetettek számára felújítani.”

Az Észak-Magyarország már a testületi ülés után rákérdezett erre, illetve arra, hogy hol vannak ezek a lakások, kik költöztek ide, milyen komfortfokozatú ingatlanok ezek. Választ azonban nem kaptunk.

Egyedi elbírálás

Soós Attila sajtótájékoztatóján azonban megtudtuk, ezeket az ingatlanokat azok kapták, akikkel az avult telepeken nem volt gond. Akik a bérleti szerződésben foglaltakat betartották, rendesen fizették a bérleti díjat, nem lakták le az ingatlanokat – sorolta. Azt is elmondta, hogy a lejárt bérleti szerződések mindegyikét egyedileg, a jogszabályoknak megfelelően bírálták el. „Azok, akik rendezett bérleti viszonyban éltek, megérdemelten kaptak cserelakást, magasabb komfortfokozatú ingatlant” – fogalmazott. Hangsúlyozta: nem az antiszociális, az együttélés normáit betartani nem tudó embereket irányítottuk a város más pontjaira. A frakcióvezető elmondta, ha az ellenzéknek ilyenről van tudomása, azt jelezze a városvezetésnek.

ÉM-NSZR


Miskolc - A Fidesz frakcióvezetője, Soós Attila mai sajtótájékoztatóján ismét hazugsággal vádolta a Jobbikot. Nem először. tovább »

Miskolc - A miskolci Jobbik a mögöttünk hagyott időszakban folyamatosan egyenlőtlen küzdelmet folytatott az igazsággal, csakúgy, mint az a bizonyos hazug ember a sánta kutyával. Volt amikor a mindig nyilatkozni kész jobbikos képviselők a Dél-Kiliánba álmodtak fekete füstöt a vízgőzt pöfékelő kémény helyébe, és volt amikor azt hitték, hogy egész Érpatak, polgármesterestül, mindenestül, a DVTK stadion mellé, a számozott utcákba költözött. tovább »

Miskolc – A Jobbik állításai nem igazak sem a miskolci nyomortelep felszámolási programról, sem a lakásfelújítások valódi kedvezményezettjeiről. Szélyes Domokosnak, a MIK Zrt. vezérigazgatójának reagálása a Jobbik mai sajtótájékoztatóján elhangzottakra. tovább »

Miskolc – Miskolc elhagyása helyett felújított önkormányzati lakásokat kapnak a gettók lakói, Jakab Péter szerint ez derül ki a város 2014. évi ingatlangazdálkodási tervéből. Az előterjesztést év elején kellett volna megtárgyalnia a közgyűlésnek, idén azonban ezt inkább a választások utánra hagyta a Fidesz. A politikus szerint nem véletlenül, az ugyanis lerántja a leplet a telepfelszámolás hazugságáról. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában