Helyi közélet

2014.11.28. 10:33

Indul a járműipari képzés a Miskolci Egyetemen

Miskolc - „Miskolc ismét ipari központ, a járműipar fellegvára akar lenni.”

Miskolc - „Miskolc ismét ipari központ, a járműipar fellegvára akar lenni.”Járműipari alapképzés indul a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán 2015 szeptemberétől, jelentette be csütörtökön sajtótájékoztató keretében Bertóti Edgár, a kar dékánja. Jelezte: a képzés egyelőre akkreditáció alatt áll, de nagy valószínűséggel szeptembertől már hallgatókat tudnak fogadni az új képzésre. Ők az alapdiploma megszerzése után számos mesterképzés közül választhatnak, majd ugyancsak a járműipari területre specializálódott PhD képzésben készülhetnek fel a versenyképes tudást igénylő járműipari mérnöki pályára.

A dékán hangsúlyozta: a kar hosszú idő óta azon dolgozik a város vezetőivel, hogy Miskolc ismét ipari központ legyen, ezen belül is a járműipar fellegvára. Ez az elképzelés sok szempontból már megvalósult, hiszen több járműipari beszállító cég telepedett le a megyeszékhelyen. Bertóti Edgár hozzátette: a nagy járműipari cégek szívesen foglalkoztatják a végzett gépészmérnököket, így az itt végzett járműipari mérnököknek sem lesznek elhelyezkedési problémáik.

A sajtótájékoztatónak másik apropója is volt. Befejezéséhez közeledik az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán az uniós pályázat támogatásával (TÁMOP) folyó Autotech projekt, mely szintén az autóiparhoz kapcsolódik. Ennek zárókonferenciáját csütörtökön tartották a City Hotelben. Tisza Miklós tanszékvezető egyetemi tanár, projektvezető elmondta: a projekt 2 éve indult 4 partnerintézmény összefogásával, a kutatást a Miskolci Egyetem vezeti.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában