Helyi közélet

2014.09.18. 14:35

Fogy a lóbalzsam, kopik a túrabakancs

Béb - Már a Bakonyban járnak a rönktoló hallgatók, köztük a nyolc miskolci egyetemista.

Béb - Már a Bakonyban járnak a rönktoló hallgatók, köztük a nyolc miskolci egyetemista.A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni hallgatói szeptemberben 14 és 20. között rendezik meg a „RÖNKTOLÁS 2014” nevű eseményt, melynek keretein belül egy faragott tölgyfa rönköt tolnak Székesfehérvárra. Erdő- és faipari mérnökhallgatók, valamint Miskolcról érkezett bánya-, illetve gépészmérnök-hallgatók - összesen huszonhatan - vállalkoztak a nagy feladatra.

Hétfőn a csapat (és a rönk) Fertőszentmiklósról startolt és Csapod - Cirák - Beled - Vág településeket érintve haladtak. A szervezők szerint a rönktolás "nem csak a székesfehérvári cimborák felé az örök-barátság kifejezése, hanem az ország lakói felé is egy üzenet: vannak olyan egyetemek, olyan karok, amelyek hallgatói időt és pénzt nem sajnálva szenvednek egy nemesebb ügyért!" Kedden aztán egy vági vendéglátó ipari egységben finom a kávé, a pakolás után 9 órakor indultak Pápa felé a Vág - Kemenesszentpéter - Egyházaskesző - Nemesgörzsöny - Nagyacsád - Pápa tengelyen. Tegnap viszont már hegyi napot is beiktattak a fiúk, hiszen elérték a Bakonyt. A Pápa - Nagygyimót - Béb - Bakonykoppány - Bakonybél útvonal volt terve véve számukra. A miskolci csapatból a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar egyik hallgatóját, Konkoly Krisztiánt érte el az Észak-Magyarország szerdán kora délután telefonon.

Napi 30 kilométer

- Napi átlagban 30 kilométert tudunk haladni: kisebb pihenőkkel, váltva egymást egyszerre tíz ember kell a rönktoláshoz - árulta el az Észak-Magyarországnak Krisztián, aki a többiekkel a Veszprém megyei Béb települést hagyta el nem sokkal azelőtt. - Az elején egy kicsit nehéz volt belelendülni, felvenni a ritmust, ráadásul egy zápor is elkapott minket, ám most már összerázódtunk a rönkkel.

Krisztián elmondta azt is, hogy amerre járnak, mindenütt kedvesen fogadták eddig őket. Volt olyan "kenyeres", aki kenyeret adott nekik, más "szíverősítővel" kedveskedett a hallgatóknak egy kistelepülésen, de fotózkodott velük vidám ovis csapat is. "Fogy a lóbalzsam és a különböző krémek, kopik a túrabakancs és elkél a fásli" - vont rövid mérleget a miskolci egyetemista a felszerelésről.

- Jó szerencsét, jó tanulást, meg vagyunk, nincsenek sérülések! - üzent az otthoniaknak Krisztián.

A túrázók a közel 200 kilométeres útvonalunk során a következő városokat érintik, érintették: Sopron - Fertőszentmiklós - Vág - Pápa - Bakonybél - Dudar - Bodajk - Székesfehérvár. Fehérvárra a tervek szerint szombaton érkeznek meg a rönktolók.

Végül, de nem utolsósorban a miskolci csapat névsora:

  • Konkoly Krisztián (GÉIK),
  • Kun Dániel Péter (GÉIKI, GTK),
  • Szabó Ferenc (MFK),
  • Romenda Roland (MFK),
  • Walcz József (MFK),
  • Szabó Ákos (MFK),
  • Kósik Márk (MFK),
  • Újhelyi Péter (GÉIK).
  • ÉM-JLI

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában