Helyi közélet

2014.08.26. 09:16

Önkormányzat 2014 | Jelölt jelöltek hétfői rajtja

Miskolc - Már reggel 8-kor többen is várakoztak a miskolci választási irodán az aláírásgyűjtő ívekért hétfőn.

Miskolc - Már reggel 8-kor többen is várakoztak a miskolci választási irodán az aláírásgyűjtő ívekért hétfőn.

A miskolci választási irodában péntekig 6 polgármesternek jelölt számára igényeltek ajánlóíveket, tudtuk meg dr. Csiszár Miklós jegyzőtől. Hétfőn 3-mal bővült a lista: Csontos Róbert (LMP), Jakab Péter (Jobbik), Kovács Attila (független), Kovács István (Munkáspárt); dr. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP); dr. Pásztor Albert (MSZP-DK-Miskolci Lokálpatrióták Egyesülete), Rózsa Edit (Miskolci Liberális Párt), Sallai István (független), Váradi Gábor (Magyarországi Cigány Párt). A jegyző hangsúlyozta: jelöltnek – a polgármesterségért, illetve önkormányzati képviselőségért ajánlásokat gyűjtők közül – csak azokat lehet nevezni, akik szeptember 8-án 16 óráig leadják a szükséges számú aláírást tartalmazó, hitelesnek elfogadott ajánlóíveket. Addig ő leginkább a „jelölt jelölt” kifejezést tartja az indulókra a legtalálóbbnak. A sor bővülhet, hiszen ajánlóíveket igényelni az utolsó napon is lehet. A polgármester-jelöltséghez 500 ajánlót kell összegyűjteni.

Könnyebb dolguk van azoknak, akik az önkormányzati képviselői jelöltségre hajtanak. Általános alapelv szerint az egyéni választási körzet lakosságszámának 1 százalékától kell ajánlást begyűjteniük. Miskolc 20 körzetében átlagosan 6100 választópolgár él, a jegyző ettől 15 százalékkal térhetett el, így 60-75 aláírásra van szükség a jelöltséghez. Jelölt jelölteket valamennyi körzetben indított a Fidesz, az MSZP-Együtt-Miskolci Lokálpatrióták Egyesülete, a Munkáspárt és a Jobbik.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában