Helyi közélet

2014.07.29. 08:36

Buszt, midibuszt vegyenek!

Miskolc - Újabb, modernebb kisbuszok beszerzését tervezi a miskolci közlekedési vállalat.

Miskolc - Újabb, modernebb kisbuszok beszerzését tervezi a miskolci közlekedési vállalat.„Eladó 4 darab Plasma midibusz” – olvasható az MVK Zrt. honlapján. A közlekedési cég eladásra kínált járműveiből három forgalomképes, egy pedig sebességváltó hibás – tudtuk meg.

– Nem adunk meg eladási árat, várjuk az ajánlatokat –mondta az eladási összeget firtató kérdésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. – A buszokat bárki megvásárolhatja, lehet az magánszemély, (közlekedési) vállalat vagy önkormányzat. Olyanok, akik személyszállítással foglalkoznak.

Kérdésünkre, hogy Miskolcon a 38-as és a 69-es viszonylatban járnak, jártak ezek a buszok, és az esetleges eladás után mi helyettesíti azokat, Pásztor Imre elmondta, hogy az eladásra kínált járművek az újabb járművek beszerzéséig továbbra is közlekednek az érintett viszonylatokon.

Újabb, modernebb buszokat

– Az MVK tervezi hasonló méretű, de újabb, modernebb „kisbusz” beszerzését. A társaság nagy múltra visszavezethetően üzemeltet MAN szervizbázist, így ehhez igazodva próbáljuk a beszerzendő járművek típusát is meghatározni – tette hozzá. – Viszont a 69-es viszonylaton szólóbusz is helyettesíthet, ha arra szükség van – hangsúlyozta.

ÉM-JLI

Hely? 43+1 fő

A Plasma alacsonypadlós városi midibuszokat 2007–2008-ban gyártották, futásteljesítményül átlagosan 400 ezer kilométer (már amit az MVK kínál). 21 ülőhely és 22 állóhely található a járművön, 1 darab kerekesszéket lehet rajta elhelyezni.

Egy 2011-es adat szerint akkoriban egy busz ára 38–50 millió forint volt kivitel és sorozatnagyságtól függően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában