Helyi közélet

2014.07.03. 08:05

Baseballütővel verte agyon ágyban alvó apját Járdánházán

Járdánháza - Tragédiába torkollott egy családi ünnepség Járdánházán.

Járdánháza - Tragédiába torkollott egy családi ünnepség Járdánházán.Vádat emelt a napokban a megyei fűügyészség egy 18 éves járdánházi fiúval szemben, aki baseballütővel verte agyon apját egy veszekedésekkel és verekedésekkel színesített családi ünnepség után Járdánházán, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Martossy György, megbízott megyei főügyész-helyettes.

A bűncselekmény tavaly június 15-én délután történt, amikor a vádlott testvérének általános iskolai ballagását ünnepelték a család házában.

Az összejövetel során a vádlott apja és anyja többször összeveszett, mert az apa kifogásolta, hogy felesége elhagyta családját és erkölcstelen életmódot folytat. Ennek során az idősebb férfi többször bántalmazta feleségét. A 18 éves fiatalember ilyenkor bekísérte ittas anyját a házba, és lefektette aludni, azonban a konfliktus újból és újból fellángolt. Végül a vendégek távozása után, már szűk családi körben csitulni látszottak az indulatok.

A szülők külön szobában tértek nyugovóra, azonban a vádlott bement apjához, és a szekrény tetejéről levett egy fából készült baseballütőt, amivel az ágyban fekvő, alvó családfőt többször nagy erővel fejbe vágta és testén ütlegelte. A bántalmazásba a sértett a helyszínen belehalt. A cselekmény idején enyhe fokban ittas vádlottat a tetthelyen őrizetbe vette a rendőrség, azóta előzetes letartóztatásban van.

Mivel az apa sérülései az átlagost jóval meghaladó fájdalommal jártak, a főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a fiút, és határozott tartamú fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vád­iratában.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában