Helyi közélet

2014.06.26. 21:06

Milyen forrásokra számíthatnak a civilek?

Miskolc - Az Európai Uniós források tervezési folyamatának aktualitásairól tartottak tájékoztatást csütörtökön a civileknek.

Miskolc - Az Európai Uniós források tervezési folyamatának aktualitásairól tartottak tájékoztatást csütörtökön a civileknek.

A programot az Ökológiai Intézet Alapítvány szervezte, és válaszokat kerestek arra, hogy mik lesznek a prioritások a 2014-2020-as időszakban, melyek a főbb támogatandó területek, illetve hogyan lehet bekapcsolódni a pályázati kiírások tervezésébe és milyen EU források várhatók civil szervezeteknek.

„Tudjuk, hogy egyelőre mozgó célpontra lövünk, de ha nem kapunk most tájékoztatást, akkor nem tudunk idejében bekapcsolódni a folyamatokba” – mondta F. Nagy Zsuzsanna, az alapítvány munkatársa.

Azt is megtudtuk, hogy városi szinten egyelőre több pályázható tématerület van a civilek számára, mint megyei szinten.

F. Nagy Zsuzsanna azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a civilek feltételei, kapacitásuk kimerült. Sokan – a jobb lehetőségek reményében – elköltöztek, így kevesebben próbálják elvégezni ugyanazt a minőségű, mennyiségű munkát.

Most jelezzék

Szóba került az is, hogy ahhoz, hogy a civilek tudjanak majd pályázni, önerő alapot kellene létrehozni, illetve a működési költségeikre valamilyen forrást kellene találni.

És a civileket is figyelmeztették arra, hogy pénteken indul az Integrált Városfejlesztési Stratégia társadalmasítása, ha vannak ötleteik, azokat írják le, azokkal segítség a stratégiát, ha nem teszik, később már nem lesz ezekre kapacitás – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában