Helyi közélet

2014.05.12. 15:04

Lezárt ügyek: ózdi emberölés

Ózd - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség két férfivel szemben, akik Ózdon rátámadtak egy testvérpárra, akik közül az egyik belehalt a sérüléseibe.

Ózd - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség két férfivel szemben, akik Ózdon rátámadtak egy testvérpárra, akik közül az egyik belehalt a sérüléseibe.Ózdon, 2013. január 7-én egy helybeli testvérpár brutális támadás áldozata lett. A 68 és a 69 éves férfiakra kapucnit, illetve maszkot viselő férfiak törték rá családi házukban és mindkettőjüket bántalmazták. Az idősebb sértett a helyszínen életét vesztette, testvére súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A jelentős erőkkel megindított nyomozás eredményeként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével az emberölés ismertté válását követő 26. órában Budapesten elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható ózdi 24 éves V. Csabát és a 19 éves F. Jánost, akik a bűncselekmény elkövetését gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerték. A rendőrség kezdeményezte a bűnügyi őrizetbe vett férfiak előzetes letartóztatásának előterjesztését, amit ügyészi indítványra a járásbíróság elrendelt.

A nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. május 12-én lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában