Helyi közélet

2014.04.15. 09:09

Nem engedték el a kezüket

Miskolc - Az árván maradt tizenéves miskolci testvérpár szívéről nagy kő esett le: tulajdonukba kerül a lakásuk.

Miskolc - Az árván maradt tizenéves miskolci testvérpár szívéről nagy kő esett le: tulajdonukba kerül a lakásuk.

Meghitt ünnepségen jártunk a miskolci polgármesteri hivatalban hétfőn. Akik kedvére rendezték, Fazekas Noémi és öccse, Arnold, elfogódottan, kigyúlt arccal álldogáltak az „Ovális terem" közepén, maguk sem hitték, hogy leghőbb vágyuk megvalósult.

Dr. Kriza Ákos polgármester azonban bizonyossá tette, hogy beváltotta karácsony előtt tett ígéretét, s mintegy húsvéti ajándékképp átadta a bizonyságlevelet, amely arról tanúskodik, hogy másfél millió forint, miskolci polgároktól, vállalkozásoktól összegyűlt adománnyal – benne az In His Steps zenekar jótékonysági koncertjének teljes bevételével – megváltották a fiatalok lakásán lévő hiteltartozást. Ehhez persze kellett az OTP Faktoring rugalmas hozzáállása is, hiszen mint korábban írtuk, mintegy 6 millió forint hitel maradt a lakáson a szülők halála után. A lakást az édesanya vásárolta, halála után elvált házastársa – az ő haláláig – rendben fizette a törlesztő részleteket. Az árván maradt fiatalok azonban nem tehettek egyebet, minthogy segítségkérő leveleket írtak.

Szív és lélek is

– Egyedül maradtak, de érezték, hogy tenni kell magukért, hogy érvényesülni tudjanak. Amikor meglátogattam őket, rend és tisztaság fogadott, s megtapasztalhattam, hogy Noémi milyen felelősségteljes gondoskodással fordul öccse felé. Egy-két órát együtt töltöttünk, s azzal a bizonyossággal jöttem el, hogy nem engedhetjük el a kezüket – mondta a polgármester.

Amit ígért, megtartotta, maga járt el az árvák ügyében. Őket pedig arra kérte az adományozók nevében, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy tanulásukkal, munkájukkal bizonyítsák: rászolgáltak az adományra. Ami több, mint pénz: szív és lélek is.

Noémi és Arnold megilletődöttségükben csak köszönetet tudtak mondani mindenért, mindenkinek.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában