Helyi közélet

2014.04.29. 18:08

Ítélőtábla: nem bűnös az ongai polgármester

Debrecen, Miskolc, Onga - A tábla szerint kétszer is hibásan ítélt a törvényszék, senkinek sem kell börtönbe menne.

Debrecen, Miskolc, Onga - A tábla szerint kétszer is hibásan ítélt a törvényszék, senkinek sem kell börtönbe menne.Jelentősen enyhítette kedden a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa a korábban hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt kétszer is elmarasztalt borsodi politikusok ítéletét.

Gergely Zsolt, a megyei közgyűlés korábbi alelnöke cselekményét hivatali visszaélés bűntettének minősítette és ezért 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A vádlott szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetését mellőzte.

Az ügy másodrendű vádlottját, dr. Madzin Tibort, Onga város polgármesterét az ellene vesztegetés bűntette miatt emelt vád alól az ítélőtábla felmentette. A tábla álláspontja szerint minden kétséget kizáró bizonyíték nem merült fel azzal kapcsolatban, hogy megvalósult-e korrupciós magatartás, és hogy a polgármester visszaélt volna hivatali helyzetével.

Dr. Madzin Tibor az Észak-Magyarország munkatársának kommentálta az ítéletet, amit az eszak.hu oldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában