Helyi közélet

2014.01.03. 08:10

Újévi üdvözlet

Miskolc - A decemberi ünnepi időszakban néhány napja emlékeztünk Jézus születésére, aki elhozta az embereknek a megváltást, a szeretetet. Lelkünk békét, megnyugvást talált.

Miskolc - A decemberi ünnepi időszakban néhány napja emlékeztünk Jézus születésére, aki elhozta az embereknek a megváltást, a szeretetet. Lelkünk békét, megnyugvást talált. Most, az új év elején (bár régi népszokásunk, hogy házról házra járva az emberek egymásnak minden jót kívántak kihalóban van) nem pusztán a múlt számadását tesszük meg, hanem arra kell gondolnunk, az új esztendő teret nyit álmainknak, céljaink megvalósításának, örömeink megélésének, lelki harmóniánk megtartásának és épülésének, emberi kapcsolataink elmélyítésének.

Továbbra is nyitottnak kell lennünk mások érzéseire, megértésére és elfogadására, tanulnunk kell hibáinkból, meg kell őriznünk tiszta lelkiismeretünket, jellemünk egyenességét. Találkozhatunk, ha pillanatokra is a boldogság kék madarával, melyre mindannyian vágyunk, s a boldogság oly tág fogalom. Vannak olyan vágyak, melyeknek megvalósulását, létének megmaradását mindenki szeretné. Ezek: a szeretet, az egészség, a családi harmónia, a kölcsönös megbecsülés és megbecsültség, a kiegyensúlyozottság. Jövőbe vetett hitünk megerősítése és megtartása.

Kívánom mindenkinek álmai beteljesülését, jó egészséget az új előttünk álló esztendőben Nagy László: Adjon az Isten című versével.

Adjon az Isten

szerencsét,

szerelmet, forró

kemencét,

üres vékámba

gabonát,

árva kezembe

parolát,

lámpámba lángot,

ne kelljen

korán az ágyra hevernem,

kérdésre választ

ő küldjön,

hogy hitem széjjel

ne dűljön,

adjon az Isten

fényeket,

temetők helyett

életet -

nekem a kérés

nagy szégyen,

adjon úgyis, ha

nem kérem.

Győrffy László Jánosné, nevelő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában