Helyi közélet

2014.01.20. 10:59

Jegyzet: Kezdődik

<em>Április 6-a. Jegyezzük meg ezt a dátumot jól, hiszen Áder János köztársasági elnök bejelentette, erre a napra tűzi ki a parlamenti választások időpontját. Bár valószínűleg senki sem tudja majd elfejteni ezt a dátumot, hiszen február közepétől turbófokozatra kapcsolnak a pártok. Ekkor kezdődik a hivatalos kampány</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Április 6-a. Jegyezzük meg ezt a dátumot jól, hiszen Áder János köztársasági elnök bejelentette, erre a napra tűzi ki a parlamenti választások időpontját. Bár valószínűleg senki sem tudja majd elfejteni ezt a dátumot, hiszen február közepétől turbófokozatra kapcsolnak a pártok. Ekkor kezdődik a hivatalos kampány. Hegyi Erika jegyzete.Megtudjuk majd az elkövetkezendő hetekben, hogy ki mit csinált jól, rosszul, és ki mit tenne sokkal jobban vagy rosszabbul. Attól függően persze, hogy melyik oldal melyikről állít valamit. A politikai ketrecharcban odáig jutottunk, hogy magából az április 6-ai dátumból is messzemenő következtetéseket tudnak levonni a különböző oldalon álló politikusok. Pedig ehhez már komoly képzelőerőre van szükség.

De bármilyen is a mi kampányunk és a mi választásunk, azért mégiscsak azt mondom, jó, hogy demokratikus választás van. Jó, hogy mindenki eldöntheti, melyik pártban látja meg az ígéretesebb jövőt, és ezt minden kényszerítés nélkül kifejezheti abban az ikszben, melyet majd a szavazófülkében tesz abba kicsi négyzetbe. Még akkor is, ha esetleg egyik vagy másik párt ígér a szavazatunkért valami jutalmat, vagy saját kocsiján a szavazás helyszínére szállít bennünket. Hiszen a fülkében nincs kamera, és remélem, hogy soha nem is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában