Helyi közélet

2013.11.06. 17:00

Közlemény - Bemutatták a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplénben induló képviselőjelöltjeit

Miskolc - Jelenlegi országgyűlési és önkormányzati képviselőket, valamint szakpolitikusokat indít a jövő évi országgyűlési választáson a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplénben. A párt szerdán, Miskolcon mutatta be jelöltjeit.

Miskolc - Jelenlegi országgyűlési és önkormányzati képviselőket, valamint szakpolitikusokat indít a jövő évi országgyűlési választáson a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplénben. A párt szerdán, Miskolcon mutatta be jelöltjeit.Egyed Zsolt országgyűlési képviselő, megyei kampányfőnök a 2014-es választások kapcsán elmondta,nehéz feladatra vállalkoznak a jelöltek, hiszen a Fidesz a 2010-es ígéreteiből sem a munkahely-, sem a rendteremtést nem teljesítette Borsodban. A megye leendő országgyűlési képviselőinek továbbra is azért kell majd harcolniuk, hogy végre lét- és közbiztonságban élhessenek a magyarok, tette hozzá. Hangsúlyozta, a Jobbik ezt a harcot nemcsak megvívja, de meg is fogja nyerni, "nem a dicsőségért, hanem a magyar emberek boldogulásáért".

A jelöltek bemutatása során elmondta, a 6 települést magába foglaló, Miskolc-Avas központú 1. számú választókerületben a Jobbik miskolci alelnöke, Badány Lajos méretteti meg magát. A 46 éves, nős, egygyermekes édesapa mérnök-közgazdász végzettségű, az Avason él. Jelenleg a megyei közgyűlés Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottságának a tagja.

Miskolc másik választókerületében, a szintén 6 településből álló, Miskolc-Diósgyőr központú 2. számú választókerületben Pakusza Zoltán, a párt miskolci elnöke indul. A 35 éves, nőtlen középiskolai tanár a Jobbik helyi önkormányzati képviselője, emellett az Oktatási és Kulturális Bizottság tagja.

Egyed Zsolt, a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselője az Ózd központú, 71 településből álló 3. választókerületben élők szavazataiért fog versenybe szállni. Mint mondta, családi kötelékek fűzik a térséghez, emellett azért is indul ebben a körzetben, mert szeretne érdemben segíteni a megye talán legnehezebb sorsú vidékén.

A Sajószentpéter székhelyű, 82 települést magába foglaló 4. számú választókerületben a párt Miklós Árpádot, a Jobbik megyei elnökét, frakcióvezetőjét indítja. Az 58 éves, háromgyermekes pedagógus 1990-94 között már volt országgyűlési képviselő, a Jobbiknak 2009-től tagja.

Az 5. számú választókerületben, melynek Sátoraljaújhely a központja, Pasztorniczky Istvánt választották képviselő-jelöltnek. Az 57 éves, négygyermekes, mérnök végzettségű családapa jelenleg a Jobbik sátoraljaújhelyi és megyei önkormányzati képviselője, 98 településen küzdhet a mandátumért.

A Tiszaújváros székhelyű 6. számú, 42 települést tömörítő választókerületben egy újabb országgyűlési képviselő, Balla Gergő száll versenybe. A legutóbbi választásokon 30,5 százalékot elérő politikus 36 éves, nős, egy gyermek édesapja, jelenleg a párt tiszaújvárosi elnöke, a megyei és az országos választmány tagja.

A Mezőkövesd központú, 54 települést magába foglaló 7. számú választókerületben a Jobbik megyei közigazgatási szakpolitikusa, a 20 éves jegyzői múlttal rendelkező 52 éves Dr. Bóta Mihály mezőkövesdi alelnök indul el a Jobbik színeiben.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában