Helyi közélet

2013.11.10. 21:22

Befellegzett a harsányi gyümölcstolvajoknak

Harsány - A harsányi csősz már az első munkanapjaiban eredményes volt, és azóta is az.

Harsány - A harsányi csősz már az első munkanapjaiban eredményes volt, és azóta is az.Több mint egy hónapja működik Harsány önkormányzatának megbízásából a település közbiztonságának javítása, és a kertekből, gyümölcsösökből, szőlőkből való termés-eltulajdonítás megelőzése érdekében településőri, mezőőri szolgálat. A harsányi csősz már az első munkanapjaiban eredményes volt, sikerült gyümölcstolvajokat tetten érnie, és azóta is több sikeres akcióról tud beszámolni. A lakosság nagyon örül a kezdeményezésnek, információkkal folyamatosan segíti a mezőőr munkáját.

Jövőbe mutató lépés

„A szolgálat elindítása egy nagyon fontos, jövőbe mutató lépés és üzenet is egyben - fogalmazott Szabó Gergely, a település polgármestere. Harsányban a kertekből, gyümölcsösökből, szőlőkből való termés-eltulajdonítás és télen a falopás a leggyakoribb eset, melyet jó helyzetként is értékelhetnénk, de bűncselekményből egy is sok, és csírájában kell elfojtani az ilyen folyamatokat. Hatalmas kár és igazságtalanság az amikor, sok esetben, idősebb emberek keményen dolgoznak, ültetnek, gyomlálnak, mások pedig széles vigyorral az arcukon begyűjtik, leszüretelik a termést. Hiába létesít önkormányzatunk termelői piacot, és buzdít a földek, kertek, szőlők művelésére, ha az ilyen gaztettek kedvét szegik a termelni vágyó szorgalmas embereknek. Ha ilyen eset előfordul konkrét és hatékony lépéseket kell tenni a bűncselekmények megelőzése érdekében.” – hangsúlyozta Szabó Gergely.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában