Helyi közélet

2013.10.30. 21:36

Virág és mécses Angyalnagyinak

Miskolc - Szeretteink nem halnak meg igazán, a szívünkben tovább élnek velünk.

Miskolc - Szeretteink nem halnak meg igazán, a szívünkben tovább élnek velünk.Már napok óta nagy a forgalom a temetők környékén. Virággal, koszorúval, fenyőágakkal érkeznek az emberek, hogy elhunyt szeretteik sírját mindenszentekre rendbe tegyék, virággal díszítsék. A Mindszenti temetőben is sokan látogattak el szerda délelőtt. Volt, aki csak egy csokrot hozott, mások sepregettek, locsoltak, de találkoztunk könnyes szemű, imádkozó emberekkel is.

Istvánffy Mária lányával és unokájával jött a szülei és nagyszülei sírjához. Azt mondta, azt soha nem lehet megszokni, ha valaki közeli hozzátartozóját veszíti el. Szoros volt a kapcsolata a nagyszülőkkel is, mivel együtt laktak. Akkor haltak meg, amikor Mária az érettségijére készült. Családjuk számára mindig is fontos volt a családi összetartozás.

– Sokszor eszembe jutnak a szüleim és a nagyszüleim. Például amikor a kezembe kerül egy-egy tárgy, ami még az övék volt, vagy amikor a régi fényképeket nézegetem. Azt hiszem, úgy tudom leginkább az emléküket ápolni, ha úgy élek, ahogy ők azt jónak tartanák. Őrizzük azokat a szokásokat, amelyeket őket is ápoltak, és amelyeket ők is nagyon fontosnak tartottak – meséli Mária, majd hozzáteszi –, katolikusok vagyunk, tehát hiszem, hogy a szeretteim mind a mennyben vannak, és valamikor találkozni fogok velük.

A teljes cikket az Észak-Magyarország csütörtöki számában olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában