Helyi közélet

2013.10.01. 12:30

Vége a világnak? Miskolc marad csak!

A Mad Max, a Terminator vagy a 12 majom című filmek világát idéző módon omlik össze a civilizáció, majd keresi a maroknyi túlélő nem csak a folytatás, de a lehetséges megelőzés lehetőségét is. Történik mindez természetesen nem a valóságban, hanem egy helyismereti-környezetvédelmi játék kerettörténetében.

A Mad Max, a Terminator vagy a 12 majom című filmek világát idéző módon omlik össze a civilizáció, majd keresi a maroknyi túlélő nem csak a folytatás, de a lehetséges megelőzés lehetőségét is. Történik mindez természetesen nem a valóságban, hanem egy helyismereti-környezetvédelmi játék kerettörténetében.A KAMA Projekt nevű civil program fiataloknak, iskolásoknak, miskolciak által felállítandó csoportok, kisközösségek tagjainak szól. Játékra invitálja őket, amely során egyrészt jobban megismerhetik lakóhelyük rejtett értékeit, szépségeit, másrészt tehetnek valamit azért, amit manapság ökologikus gondolkodásnak szokás nevezni. „Mentsd meg a jövőt!” - szól a szlogen, de legalább ennyire hangsúlyos például az avasi kilátó, a belváros, a bükki karszt, a tiszta ivóvíz és hasonlók szerepe a sztoriban.

A kamaprojekt.hu-n várják az érdeklődőket. A vetélkedősorozat mostantól egy esztendőn át részben az interneten (weboldal és Facebook) zajlik majd, részben valóságosan, egy-egy meghirdetett alkalomra szervezett közösségi akciók révén (szemétszedés és hasonlók). A program vége egy többnapos fesztivál jövő nyáron.

A játék népszerűsítése végett reklámfilmek készülnek. Az első, amely még a rejtély fázisára koncentrál - mi a csudáról is van itt szó?! -, a napokban került fel a KAMA Köztársaság hivatalos videócsatornájára; a projektet figyelemmel kísérő és híradásaival támogató Borsod Online-on is megtekinthető, itt:

" target="_blank">Ebben a minimoziban még nem látható az az időutazó, aki a továbbiakban - majd a második reklámfilmben tűnik fel, pár napon belül - a kampány főszereplője lesz: ő az, aki a jövőben elképzelt ökológiai katasztrófát követően a még későbbi jövőből (2099) visszatér, hogy rábírja a ma emberét, tegyen többet kultúránk, az emberi faj, a Föld megmentéséért.

Mert ha napjainkban változtatunk természetet pusztító magatartásunkon, talán a történelem is más kanyart vesz és az a bizonyos nagy világégés (2024?) be sem következik... Az időutazó feladata ehhez verbuválni segítőket a 2013/14-ben Miskolcon - a majdani KAMA Köztársaság központja - élő fiatalokból. A jelszó tehát: mentsük meg a jövőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában