Helyi közélet

2013.10.09. 08:09

Távhőügy - Másodfokon is elbukott a próbaper

Miskolc - Sikerült elérniük, mostantól dísz lesz a társasházban a költségelosztó.

Miskolc - Sikerült elérniük, mostantól dísz lesz a társasházban a költségelosztó.Másodfokon is elvesztette a távhőügyben indított perét dr. Török Lajos. Olvasónk azért indított pert, mert jogosságát firtatja annak a több mint 400 ezer forintos elszámoló távhő-számlának, amelyet tavaly kapott a Mihő Kft.-től. Perét ő maga is próbapernek nevezte, mert problémájával nincs egyedül: a panelprogramon átesett, költségelosztóval felszerelt társasházak földszintjén, szélső lakásaiban élők közül sokan jártak hasonlóképp. S bár a problémát minden illetékes elismeri (a rossz elszámolási mód miatt egyes lakók a többiek helyett is fizetnek), de a jogszabályok hibája miatt eddig nem találtak megoldást.

Helyben hagyták

– A törvényszék helyben hagyta az elsőfokú ítéletet – mondta lapunknak. – A bírónő arra hivatkozott, hogy a 2010. júniusában történt lakógyűlést követő határozatot (mely az igazságtalannak bizonyult távhő elszámolási arányt állapította meg) nem támadtam meg a jogszabály szerinti 60 napon belül. Sajnos a bíróság figyelmen kívül hagyta, hogy ez a határozat „előre született", hiszen nem volt akkor ismert, hogy a 2010/11-es év fűtési idényét követően keletkezik ez a kirívó, igazságtalan számla. Másrészt, ha megtámadjuk is a határozatot, a bíróság akkor is újabb szavazásra kötelezte volna a lakókat, aminek az eredménye az előzőhöz hasonló lett volna.

Dr. Török Lajos az Észak-Magyarországnak elmondta, ő úgy látja, megint jogszolgáltatás történt az igazságszolgáltatás helyett.

Hétfőn írtuk, az idén másik két lakó kapott „meglepetésszámlát" társasházában, 130 ezer és 200 ezer forintosat. Ezért kezdeményezte a ház, hogy álljanak vissza a légköbméter szerinti elszámolási módra.

– Ebben sikerrel jártunk, a mostani fűtési idénytől visszatérünk, tehát a költségmegosztók díszek lesznek a radiátorokon – fogalmazott dr. Török Lajos. Azt még nem tudta megmondani, hogyan dönt a mostani ítélet után, ami ellen egyébként nincs fellebbezési lehetőség.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában