Helyi közélet

2013.10.15. 16:14

Szépkorúak biztonsága - Bűnmegelőzési DVD a méltóságteljes időskorért

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2012-2013 évben gyakorlati képzéssel kiegészített Bűnmegelőzési Szabadegyetemi előadássorozatot szervezett „A legkisebb ellenállás?! - időskorúak áldozattá válása a mindennapokban” címmel.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2012-2013 évben gyakorlati képzéssel kiegészített Bűnmegelőzési Szabadegyetemi előadássorozatot szervezett „A legkisebb ellenállás?! - időskorúak áldozattá válása a mindennapokban” címmel.A kurzus célja az idősödő, illetve időskorú polgároknak és a velük foglalkozó szakembereknek a bűnmegelőzés általános és speciális módszereire történő felkészítése volt, ezzel is támogatva a szépkorúak biztonságérzetének erősödését, a félelemérzet csökkenését, a méltóságteljes időskor aktív megélését.

A négy alkalomból álló kurzus nyolc előadását videóval rögzítették, melyből a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a közelmúltban egy tematikus bűnmegelőzési DVD-t állított össze. Az idősek világnapja alkalmából a videó összeállítást a bűnmegelőzési szakemberek a helyi rendőrkapitányságok bevonásával a megye valamennyi településére eljutatták annak érdekében, hogy azokat nyugdíjas klubokban, idősek napközi otthonaiban és a helyi médiumokban az érintett korosztály számára bemutathassák.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában