Helyi közélet

2013.10.17. 14:36

Nívós bérletes-sorozatok, tárlatok és kulturális csemegék az új évadban Kazincbarcikán

Kazincbarcika – A vasúttörténeti kiállítással már megkezdődött az új Egressy évad; a zenés-színházi szezon pedig novemberben, Rákász Gergely koncertjével veszi kezdetét.

Kazincbarcika – A vasúttörténeti kiállítással már megkezdődött az új Egressy évad; a zenés-színházi szezon pedig novemberben, Rákász Gergely koncertjével veszi kezdetét.A nyáron elkezdett színes város koncepció jegyében hagyományos elemeket és újdonságokat egyaránt tartogat majd a 2013/2014-es Egressy évad.

A programsorozatot szervező Barcika Art Kft. célja, hogy minden korosztály és társadalmi réteg találjon magának kedvére való, igényes szórakozást, legyen szó színházi előadásról, koncertről, kiállításról vagy akár szabadtéri rendezvényről.

Az értékek mentén

Már hónapok óta lázasan készülnek a barcikai közművelődési szakemberek, hiszen október közepén megkezdődött az új Egressy évad. Ebben tárlatok, szabadtéri és színházi előadások, kézműves foglalkozások ugyanúgy szerepelnek, mint nívós zenei rendezvények.

A Barcika Art Kft. három-négy kiállítótérben havonta egy-egy újabb tárlattal készül, mint ahogy kulturális eseményből is minden hónapra jut legalább egy. Emellett novemberben indulnak a különböző bérletes sorozatok is; lesz alsós- és ovis színház, továbbá kézműves bérlet, hagyományos felnőtt színházi-sorozat és egy új, úgynevezett Prémium bérlet is.

- Ennek az új bérletnek lehetne az is alcíme, hogy ami az I. Kolorfesztiválból kimaradt, hiszen olyan nívós könnyűzenei produkciókat hozunk Kazincbarcikára, amelyek a maguk nemében egyedülállóak – mondta Harnócz Zsuzsa, a Barcika Art Kft. igazgatóhelyettese.

- Akárcsak a felnőtt színházi, novemberben indul ez a bérlet is; Polyák Lilla és zenésztársai érkeznek elsőként. Lilla nagyszerű musical-énekesnő, aki a pop-pálya felé is kacsingat, s most Rakonczai Viktor és Rácz Gergő társaságában érkezik Kazincbarcikára egy másfél órás koncerttel.

Aztán januárban az örök szívtipróval, Kulka Jánossal folytatjuk a sorozatot, aki most, mint énekes lepi meg a barcikai közönséget. A nőnaphoz közeledve, március elején egy igazi csajos produkció következik, ez a Dívák éjszakája, a Dívavízió. Ezen három nagyszerű színésznő showműsora lesz látható: Détár Enikő, Ladinek Judit és Fésűs Nelli lépnek fel az Egressy színpadán. A sorozatot egy nagy durranással zárjuk, ez lesz a világhírű Rajkó zenekar fellépése – ismertette a programot Harnócz Zsuzsa.

A hagyományos felnőtt színházi sorozatban Tahi-Tóth Lászlóval és Vándor Évával a Meseautó, Gergely Róberttel és Gregor Bernadettel a Nejcserés Támadás, Pintér Tiborral a főszerepben a Mágnás Miska, majd Straub Dezsővel és Oszter Alexandrával az Ördög nem alszik című darab lesz látható.

De igazán változatos és igényes programot kínálnak a gyerek bérletek is, legyen szó kisovisról, vagy kisiskolásról.

Minden hónap rejt egy különleges csemegét

A hagyományos, de új köntösbe bújtatott sorozatok mellett minden hónapra jut majd egy igazi csemege is az évadra, mert a nyári színes fesztivál sikere izgalmas kísérletezésre inspirálta a szervezőket.

Így könnyű- és komolyzenei előadások, szabadtéri mini-fesztiválok és igényes előadóestek mellett újra lesz Adventi Korzó, újévi hangverseny és számos egyéb meglepetés.

Fontos információ, hogy a színházi sorozatokat illetően a régi bérleteseknek október 25-ig van lehetőségük megújítani helyeiket; új bérleteket pedig október 28-tól november 10-ig lehet vásárolni az Egressyben.

A szervezők extra csomagajánlattal és fizetési kedvezményekkel is várják a közönséget, részletek az október 11-én megjelent Barcika Pressben, a plakátokon és a www.barcikaart.hu weboldalon a kultúra címszó alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában