Helyi közélet

2013.10.09. 17:41

MSZP: elvándorlás miatt csökken a munkanélküliség

Miskolc - „Folyamatosan nyomja a sikerpropagandát a miskolci városvezetés a munkanélküliek számának csökkenéséről, azt a látszatot keltve, mintha azért lenne kevesebb a munkanélküli, mert Miskolcon ma már jóval több a munkahely. Ám ez nincs így” – minderről Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő beszélt szerdán.

Miskolc - „Folyamatosan nyomja a sikerpropagandát a miskolci városvezetés a munkanélküliek számának csökkenéséről, azt a látszatot keltve, mintha azért lenne kevesebb a munkanélküli, mert Miskolcon ma már jóval több a munkahely. Ám ez nincs így” – minderről Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő beszélt szerdán.„A helyzet az, hogy azért csökken Miskolcon a munkanélküliek száma, mert az állástalanok, elsősorban a fiatalok elvándorlása jelentősen felgyorsult, illetve azért, mert a kormányzat adminisztrációs eszközökkel jelentősen csökkentette az álláskeresési támogatásra jogosultak számát” – fogalmazott. Hozzátette: „Nem munkát kaptak tehát az emberek, hanem még azt a kis támogatást is elvették tőlük, ami egy civilizált országban minden munkáját elvesztő, de dolgozni akaró embernek jár.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában