Helyi közélet

2013.10.11. 10:13

Közlemény - Két hétig tart az Erdők Hete az ÉSZAKERDŐ-nél

Miskolc - Nem várt sikert hozott az Erdők Hete az ÉSZAKERDŐ-nél, a programokat meg sem kellett hirdetni, mert a társasággal kapcsolatban levő iskolák és óvodák már előzetesen betöltötték az összes időpontot. Ráadásul akkora volt az érdeklődés, hogy tovább tart az Erdők Hete az ÉSZAKERDŐ-nél.

Miskolc - Nem várt sikert hozott az Erdők Hete az ÉSZAKERDŐ-nél, a programokat meg sem kellett hirdetni, mert a társasággal kapcsolatban levő iskolák és óvodák már előzetesen betöltötték az összes időpontot. Ráadásul akkora volt az érdeklődés, hogy tovább tart az Erdők Hete az ÉSZAKERDŐ-nél. A Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolában ugyanis ezen a héten, péntekig váltják egymást a gyerekek. Volt olyan miskolci csoport, ami már hatodik alkalommal látogatott el hozzánk, de még középiskolásokat is fogadtunk. Örömmel mondhatom, hogy minden nap teltházzal üzemelt az erdei iskola. Még a hideg sem vette a fiatalok kedvét. „Az erdő ízei” nevet viselő programunkban kóstoló várta a kicsiket az erdei manók őszi éléskamrájából: a különféle ízű forró teák és a lekvárok egyaránt nagy sikert arattak. Próbáltuk játékosan megismertetni az erdészek munkáját, de például kézműves foglalkozásokkal és erdei termések memóriajátékával is igyekeztünk változatossá tenni a napokat. Varbó-Fónagyságon, a Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolában az egyik alsózsolcai általános iskola hatodikosai egy egész hetet töltöttek el. Itt a csanyikihoz hasonló programokkal vártuk őket, de sokat túráztak is a környéken. Összességében elmondható, hogy idén áprilisban, a Föld Napjához kapcsolódó rendezvényeinknek volt hasonló látogatottsága, az ismétlődő „terhelést” pedagógiai szakmai sikerként értékeljük. Ez egyébként már a 17. Erdők Hete Magyarországon, a programsorozat jelszava: "Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" Október első hetében a különféle szervezetek igyekeznek megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal az ország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét – mondta Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában