Helyi közélet

2013.10.02. 15:59

Közlemény - Jobbik: Trafikmutyi után holdingmutyi?

Miskolc - A Jobbik szerint Miskolc közgyűlésének nincs rálátása a Miskolc Holding működésére, ez pedig visszaélések tömkelegét teszi lehetővé az önkormányzati vagyonkezelőnél.

Miskolc - A Jobbik szerint Miskolc közgyűlésének nincs rálátása a Miskolc Holding működésére, ez pedig visszaélések tömkelegét teszi lehetővé az önkormányzati vagyonkezelőnél.Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő az erről tartott sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a város közgyűlése által tárgyalt költségvetésről szóló előterjesztés csak nagyvonalúan mutatta be a holding-tagvállalatok gazdálkodását. Alapvetően sérül az átláthatóság akkor, ha az alapító és egyben tulajdonos közgyűlésnek nincs kellő rálátása arra, mi folyik a Miskolc Holdingnál, hangsúlyozta a politikus. Felhívta a figyelmet arra is, a Jobbik javasolta, hogy az őszi munkatervbe kerüljön beiktatásra egy önálló napirendi pont a holding gazdálkodásáról, de a városvezető frakciók ezt leszavazták. Eközben a közérdekű adatkérés is akadozik Miskolcon, így a képviselők lehetőségei csak minimálisak arra, hogy ellenőrizzék a közpénzek felhasználását a vagyonkezelőnél.

Pakusza Zoltán érthetetlennek nevezte, hogy ha a városvezetésnek nincs takargatnivalója, miért korlátozzák a holding átláthatóságát. Vagy lehet, hogy Miskolcon nemcsak trafikmutyi, de holdingmutyi is van – tette fel a kérdést a jobbikos politikus.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában