Helyi közélet

2013.10.10. 09:12

Ítélet egy miskolci fészekrakó ügyben

Miskolc - Másfél évet kapott négy évre felfüggesztve a fészekrakó ügybe keveredett ügyvéd.

Miskolc - Másfél évet kapott négy évre felfüggesztve a fészekrakó ügybe keveredett ügyvéd. Hamarosan a Miskolci Törvényszék előtt folytatódhat másodfokon az első miskolci „fészekrakó” ügy tárgyalása, miután két vádlott kivételével valamennyi terhelt fellebbezett a nyáron rájuk kiszabott elsőfokú ítélet ellen.

A Miskolci Járásbíróságon július elején született elsőfokú ítéletet egy ismert miskolci ügyvéd nevével fémjelzett tárgyaláson. A „fészekrakós” ügyben a bíróság az ügyvédet bűnösnek mondta ki két rendbeli, folytatólagosan, bűnsegédként elkövetett csalás bűntettében, továbbá öt rendbeli, bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében, amiért egy év hat hónap börtönbüntetést szabott ki rá, amit végrehajtásában négy évre felfüggesztett.

A kamarából már korábban távozott jogász mellett további 20 vádlottat talált bűnösnek a járásbíróság – többségüket csalás bűntettében és magánokirat-hamisítás vétségében –, akik szintén főleg felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kaptak. Az ítélet mindössze két vádlott esetében emelkedett jogerőre, a többiek felmentés illetve enyhítés, az ügyész pedig szigorúbb ítélet kiszabása miatt nyújtott be fellebbezést, így az ügy a Miskolci Törvényszék előtt folytatódik másodfokon.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában