Helyi közélet

2013.10.05. 16:18

Csiba Gábor harmadik életmentése – a halálból hozta vissza a kerékpárost

Miskolc - Óriási szerencséje volt szombaton délután annak a középkorú embernek akit a sors éppen dr. Csiba Gáborral a megyei kórház főigazgatójával hozott össze a sors. Az úr éppen a Tapolca felé vezető úton az egyetemvárosi kereszteződésben kerékpározott amikor rosszul lett, elterült és másodperceken belül elvesztette az eszméletét.

Miskolc - Óriási szerencséje volt szombaton délután annak a középkorú embernek akit a sors éppen dr. Csiba Gáborral a megyei kórház főigazgatójával hozott össze a sors. Az úr éppen a Tapolca felé vezető úton az egyetemvárosi kereszteződésben kerékpározott amikor rosszul lett, elterült és másodperceken belül elvesztette az eszméletét.Csiba Gábor főigazgató – aki ilyen helyzetekben azonnal szolgálatba helyezi magát – egy autóból vette észre a biciklista fölött álló kisebb tömeget. Látta, hogy nagy a baj – az agyvérzést vagy infarktust szenvedett emberen azonnal megkezdte az újraélesztést. Minden jel arra mutatott, hogy elkel a sürgős segítség. Csaknem harminc percig küzdött az életéért, mígnem megérkeztek a mentők – akik az újjászületett embert a megyei kórházba, a legjobb helyre szállították. A mentősök megjegyezték – hogy ha a főigazgató nem éppen arra jár és nem idejében kezdi az élesztést, nekik már ott nem sok keresnivalójuk lett volna. Hozzátették – régen láttak ilyen gyors és szakszerű gyors életmentő orvosi beavatkozást.

Különben a főigazgató vonzza az ilyen eseteket – nem először kellett így váratlanul civilben útközben beavatkoznia. Volt egy hasonló esete Bogácson és Diósgyőrben is amikor egy közúti baleset súlyos sérültjét kellett visszahoznia másvilágról.

Gondolom az újjáélesztett kerékpáros és a főigazgató hamarosan kibeszéli a történteket a megyei kórházban. Kíváncsiak lennénk rá, hogy a beteg, hogyan emlékszik és emlékezik-e valamire a körülötte történtekről.

Miközben a kereszteződésben folyt az életmentés az éppen arra járó gyakorlatozó rendőrök biztosították a terepet és irányították a felgyülemlett forgalmat.

Forrás: szantograf.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában