Helyi közélet

2013.10.06. 23:57

Az asszonyok kifőzték a rekordot

Alsózsolca - Krumplifesztiválon sürgött, forgott szombaton Alsózsolca apraja-nagyja.

Alsózsolca - Krumplifesztiválon sürgött, forgott szombaton Alsózsolca apraja-nagyja.„Krumplis ízek - krumplis finomságok” címmel főzőverseny, rekordkísérlet a világ leghosszabb krumplinudlijának elkészítésére, óriásbábos, élőzenés, és vásári előadás, no meg kézműves játszóház, és ügyességi játékpark. Ez volt a menü szombaton az alsózsolcai Fekete István Óvoda és Bölcsőde udvarán rendezett Krumplifesztiválon.

- A fiam itt született Zsolcán és ebbe az óvodába járt - mondta büszkén Nádas Józsefné nyugdíjas védőnő, aki a nudli mellett tüsténkedett ottjártunkkor.

Megtudtuk tőle, hogy hosszú évekkel ezelőtt Budapesten végzett, majd 1966-ban Alsózsolcára költözött. Akkor még 1-es óvodának hívták az intézményt, ahol – meg sem lepődtünk – természetesen a kisebbik fia is éveket töltött, majd ment iskolába. Most pedig már a két unoka is „Fekete Istvános”.

Természetesen mindig

Lívia asszony elmondta azt is, hogy rekord lett a krumplinudli hossza. Országos bizonyosan, mert 284 méter hosszút sikerült összehoznia az óvónőknek, szülőknek, nagyiknak szombat hajnaltól. Hangsúlyozta: minden rendezvényen aktívan részt vesz az oviban, amelyeken nagyon jól érzi magát.

- Az unokáim is szerepelnek, így aztán természetesen mindig itt vagyok – tette hozzá.

Nem sokkal odébb Boros Ildikót szólítottuk meg. Már ötödikes, de a Fekete István oviba járt.

- Nagyon tetszenek a programok, nagyok és kicsik is jól érzik magukat – mondta.

Ehhez csatlakozott Balogh Fanni is, aki ugyan nem ebből az oviból ballagott, de jól érezte magát ezen a hétvégén. Leginkább a szövés tetszett neki.

Mivel az időjárás kegyeibe fogadta a szervezőket és a kisváros apraját-nagyját, csak késő délutánig zárta kapuját a Krumplifesztivál.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában