Helyi közélet

2013.07.11. 13:18

Közlemény - Jobbik: a miskolciak 80 százaléka rosszabbul él, mint két éve

Miskolc - Miközben a Fidesz állítja, hogy „Miskolc jobban teljesít”, a Jobbik úgy véli, a lakosság rosszabbul él, mint két éve. A nemzeti ellenzék szerint a Fidesz folytatja az MSZP mélyrepülését, hangzott el a párt keddi sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Miközben a Fidesz állítja, hogy „Miskolc jobban teljesít”, a Jobbik úgy véli, a lakosság rosszabbul él, mint két éve. A nemzeti ellenzék szerint a Fidesz folytatja az MSZP mélyrepülését, hangzott el a párt keddi sajtótájékoztatóján.Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, nemcsak pártja látja így, hanem Miskolc esélyegyenlőségi programja is, mely szerint a miskolciak 80 százalékának romlott a jövedelmi helyzete az elmúlt két évben. A politikus szerint ez is bizonyítja, hogy az MSZP által előidézett gazdasági mélyrepülést a Fidesz nem tudta megállítani, sőt, korrupció-gyanús politikájával a kormánypárt tovább rontja Miskolc „túlélési esélyeit”.

A képviselő hangsúlyozta, a hivatkozott dokumentumból kiderül, hogy a legtöbb háztartás hónapról hónapra él, új munkahelyeket csak a 47 ezres közmunka hozott, az álláskeresők száma pedig azért csökken, mert továbbra is jelentős az elvándorlás. Felhívta a figyelmet arra is, hogy 2011-ben Miskolcon 40 százalékkal többen haltak meg, mint amennyien születtek, a társadalom elöregedése mellett pedig problémát jelent az etnikai arányok drasztikus eltolódása is.

Jakab Péter megjegyezte, a Fidesz tud a döbbenetes adatokról, hiszen az azokat tartalmazó dokumentumot az MSZP-vel együtt megszavazta a legutóbbi közgyűlésen. Hozzátette ugyanakkor, a kormánypárt leszavazta a Jobbik azon indítványát, hogy a városvezetés mutassa be, hogyan alakult az elmúlt három évben a miskolciak foglalkoztatottsága és jövedelmi helyzete külön a közszférában és a versenyszférában. „A valóság és a Fidesz győzelmi kommunikációja köszönőviszonyban sincs egymással. Miskolc ma nem jobban teljesít, hanem - köszönhetően az elmúlt 23 év városrombolásának - a klinikai halál állapotában van”, fogalmazott a képviselő.

Szerinte ma Miskolcot csak erős kézzel, radikális intézkedésekkel lehet talpra állítani, melynek alapja a rend, a tisztesség és a munkahelyteremtő városgazdálkodás.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában