Helyi közélet

2013.06.03. 16:07

A szerelemről szólt a miskolci megakoncert

Miskolc - FeelHarmonic Love. Ez volt a címe a Miskolci Szimfonikus Zenekar péntek esti megaprodukciójának. A kísérletező kedvéről híres zenekar és karnagyuk Kovács László ezúttal a popzene világából ismert legszebb szerelmes dalokkal lepte meg a közönséget.

Miskolc - FeelHarmonic Love. Ez volt a címe a Miskolci Szimfonikus Zenekar péntek esti megaprodukciójának. A kísérletező kedvéről híres zenekar és karnagyuk Kovács László ezúttal a popzene világából ismert legszebb szerelmes dalokkal lepte meg a közönséget. Szuperkoncert persze nincs igazi sztárok nélkül. A miskolci szimfonikusok erről is gondoskodtak, és olyan közkedvelt énekeseket hívtak meg az estre, mint Király Linda, Radics Gigi, Király Viktor, László Boldizsár, Majsai Gábor és Pál Dénes.

Az énekeseket a délelőtti főpróbán kérdeztük arról, hogy mit jelent számukra a miskolci szimfonikusokkal fellépni, és hogy mit tudnak Miskolcról. Kiderült, van, aki még csak most kapott kedvet a város megismeréséhez, de olyan művész is akad, aki gyakori vendége Miskolcnak, és nagy rajongója az itt élő lányoknak.

Király Viktor

Szerintem minden énekesnek az az álma, hogy egy ekkora zenekarral léphessen föl, ez számomra is hatalmas megtiszteltetés. Érzem az erőt, amikor a hátam mögött egyszerre ötven ember meghúzza a vonót. Fantasztikus! A miskolci szimfonikusokkal teljesen elégedett vagyok, ez már a második alkalom, hogy fellépek velük. Nagyon élveztem az elsőt is, és nagyon örülök, hogy visszahívtak.

Miskolcot mostanában kezdem megismerni. Bár már volt itt fellépésem korábban is, de azok nagyon gyors fellépések voltak. Koncert után rögtön hazautaztam. Mostanában adódott néhány alkalom arra, hogy megnézzem a belvárost. Nagyon-nagyon szép, sőt, amin meglepődtem, hogy ami körülötte van, Lillafüred például, az eszméletlen gyönyörű. A miskolci emberek pedig jó fejek.

László Boldizsár

Különlegesnek számít az ilyen koncert a popzenészek körében. Én öt éve már operaénekes vagyok, úgyhogy nekem ez tulajdonképpen már megszokott. Az nem megszokott viszont, hogy ilyen dalokat éneklünk a zenekarral, és hogy mindezt egy témára, a szerelem témájára fűzték föl. Ettől lesz izgalmas az egész. Kovács László, a zenekar karnagya maximalista, és ő gyakran hív engem főleg ilyen speciális koncertekre, ami kicsit operás is meg könnyűzene is. Miskolcon korábban gyakran felléptünk a singersszel. Az látszik, hogy össze tud verődni ez a város, ha egy jó esemény mögé állhat. Ha látja azt, hogy minőségi városi rendezvényről van szól. Ilyen például az operafesztivál. Az idén először a miskolci operafesztiválon is lehetőségem lesz operaénekesként fellépni a Traviatában.

Majsai Gábor

Én minden koncertet különlegesnek tartok, és úgy is készülök, de erre még jobban készültem, mert nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen kitűnő szimfonikus zenekarral léphetek fel. Én nekem ez a szívem csücske, mert általában big bandokkal lépek föl, szimfonikusokkal viszont ritkán van alkalmam koncertezni.

Régebben sokat zenéltem Miskolcon, most egy pár év kimaradt. Nagyon szeretem a várost, sőt az egyik zenész barátom, akivel együtt játszom, ő is miskolci. Úgyhogy én imádom a miskolci embereket, főleg a miskolci lányokat.

Természetesen az ilyen koncertek javítják a város hírnevét is, hiszen erről beszélnek az emberek országszerte, és úgy tudom, felvétel is készül róla. Gondolom, később is megnézheti majd bárki.

Pál Dénes

Számomra nagyon különleges a mostani koncert, hiszen szimfonikus zenekarral most lépek föl először. És nagyon örülök, hogy pont a miskolci szimfonikusokkal. Az ilyen előadás jó hírét viszi Miskolcnak, bár a város eddig is büszkélkedhetett olyan rendezvényekkel, amelyek hasonló színvonalúak. Ott van például az operafesztivál, melyre külföldi vendégek is érkeznek szép számmal. Méltán lehetünk büszkék a mai koncertre, mert nagyon jó zenészekkel, és elismert éneksekkel (nem magamra gondolok) sikerült megrendezni.

Amikor más városban Miskolcot említem, akkor az emberek felszisszennek. Ez nekem nem jó érzés, és mondom is mindig, hogy Miskolc az utóbbi években nagyon sokat változott. Most már rengeteg kulturális értékünk van, és nem érzem úgy, hogy titkolni kellene, hogy borsodi vagyok.

Radics Gigi

Sok szimfonikus zenekarral énekeltem már, és eddig csak jó tapasztalataim voltak. Számomra mindig megtisztelő, ha szimfonikus zenekar van a hátam mögött, mert ez rangot jelent. Még nem ismerem a miskolci embereket, de biztosan nagyon aranyosak, mert a zenekar tagjai is azok, és annyira örülök, hogy itt lehetek. Szerintem nagyon jól fog sikerülni az este. Még nem volt idő a várost megnézni, de nagyon szeretném, úgyhogy a családommal majd eljövünk körbenézni. Úgy gondolom, ezek a különleges koncertek jó hírét viszik Miskolcnak. Ehhez az is hozzájárul, hogy fantasztikusan megszerveztek mindent. A zenekarral nagyon jó dolgozni, mindenki tudja a dolgát, nagyon élvezem a közös munkát velük.

Király Linda

Sajnos ritkán van alkalom ilyen koncerteken fellépni. Azért mondom, hogy sajnos, mert nagyon élvezzük, amikor kiruccanunk egy kicsit a saját kis világunkból. Nekem már volt szerencsém dolgozni szimfonikus zenekarral, de azt kell hogy mondjam, eszméletlenül jól érzem magam itt most velük. Egyszer Bangkokban énekeltem egy szimfonikus zenekarral, és akkor azt mondtam, hú, de jó lenne még egyszer. Úgyhogy nagyon örültem a mostani felkérésnek.

Miskolcot még nem sikerült megismernem, de azt tervezem, hogy itt maradunk, és kicsit és körbenézünk. Nem lesz sok idő, de egy éjszakát biztos, hogy itt töltünk. Miskolcról csak jókat hallok. Volt egy pár fellépésünk már itt Viktorral. Ez mindig élményt jelent számunkra, mert zseniális a közönség, nagyon kedvesek az emberek, és mi nagyon szeretünk idejönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában