Helyi közélet

2013.05.17. 16:18

19. Mojito Lemon Miskolc Rally - Nagyot szólt a játékgyűjtési akció

Miskolc - Négyszázezer forint értékű meglepetést oszthatnak szét a beteg borsodi gyerekek között.

Miskolc - Négyszázezer forint értékű meglepetést oszthatnak szét a beteg borsodi gyerekek között.A Gyermekegészségügyi Központban átadták azokat a játékokat, amelyeket a 19. Mojito Lemon Miskolc Rally előtt és a verseny utáni napokban vásároltak az emberek. Bibliák István navigátor felhívására rengetegen jelentkeztek, magánszemélyek, cégek, vállalkozások és az MNASZ is segítette a jótékony kezdeményezést.

Sokan támogatták

- Tavaly indítottuk el ezt az akciót, de idén már sokkal nagyobbat szólt - értékelte az elmúlt napokat Bibliák István. - Egy esztendővel ezelőtt nagyjából 150 ezer forint értékű játék gyűlt össze, most pedig 400 ezer forintot áldoztak erre a célra a felajánlók. Nagyon sokan az ügy mellé álltak, aminek kimondhatatlanul örülök. Szabó-Jilek Ádám például rengeteg rally évkönyvet ajánlott föl, így az otthon lakói közül többen nem csak egy, hanem két ajándékot is kapnak majd az előttünk álló napokban.

Bibliák István még a szezonnyitó Eger Ralin szenvedett balesetet Gyarmati Ariellel, így Miskolcon csak előfutóként szerepelt. A versenyzés tehát nem kötötte le annyira az idejét, ezért többet tudott foglalkozni a jótékony kezdeményezéssel.

Lelkileg megviselte

- Nem volt nehéz dolgom, csupán felhasználtam a rali népszerűségét, és igyekeztem minél több partnert találni - folytatta a navigátor. - Ugyanakkor lelkileg kicsit megviselt az egész hét, hiszen nagyon szomorú látvány egy másfél éves leukémiás vagy daganatos kis srácot látni. A sisakomat, bármimet odaadnám, csak gyógyuljanak meg. Szerencsére nagyon sokan átérezték a helyzetüket, így segítettek is a játékok megvásárlásában.

A miskolci Gyermekegészségügyi Központban több mint százötvenen tartózkodnak bent, a verseny környékén meghirdetett akciónak köszönhetően pedig valamennyi kis beteg kapni fog legalább egy játékot. Bibliák István kiemelte: ebből a kezdeményezésből hagyományt szeretne csinálni, mindig az aktuális Borsod megyei raliverseny köré építve szeretnének a beteg gyerekek mindennapjait egy kicsit szebbé tenni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában