Helyi közélet

2013.04.22. 11:09

Tízéves a Shakespeare-szobor

Budapest, Szikszó - A szikszói Vadméz Római Katolikus Kórus is fellép a műsoros emlékünnepélyen.

Budapest, Szikszó - A szikszói Vadméz Római Katolikus Kórus is fellép a műsoros emlékünnepélyen.A 32 éves Budapesti Borsodi Kör és a 2003-ban a Pesti Vigadóban megalakult Shakespeare-szobor Egylet szervezésében kedden déli fél egykor műsoros emlékünnepélyt rendeznek a 10 éves budapesti Shakespeare-szobornál. A szikszói származású dr. Nagy Károlytól, az egylet és a kör elnökétől megtudtuk, hogy gazdag programmal várják az érdeklődőket a Duna-korzón, a Budapest Mariott Hotel előtt megtartandó eseményre. Az apropót ehhez az angol drámaíró lángelme 449. születésnapja jelenti.

Korabeli angol fúvós hangszeren Lévai Nagy Péter (Kecskés Együttes) játszik, majd dr. Nagy Károly köszöntője után Kónya István reneszánsz lantművész és Bodrogi Éva Londonban diplomázott énekművész lép pódiumra. Régi angol dalokat ad elő a szikszói Vadméz Római Katolikus Kórus. Tarján Tamás és Dávidházi Péter irodalomtörténészek méltatják Shakespeare munkásságát. A Kazinczy Társaság üdvözletét dr. Koncz Gábor egyetemi magántanár tolmácsolja, végül megkoszorúzzák a jelenlevők a drámaóriás szobrát.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában