Helyi közélet

2013.04.09. 14:45

Kimaradó járatok Miskolcon - A hó az oka, vagy a szervezés?

Miskolc - A miskolci polgármestert kérdeztük, kezdeményez-e vizsgálatot az MVK ügyében.

Miskolc - A miskolci polgármestert kérdeztük, kezdeményez-e vizsgálatot az MVK ügyében.Alkatrész-hiány és elégtelen szervezés: a Városi és Elővárosi Közlekedés Egyesület (VEKE) szerint ez az oka annak, hogy folyamatossá váltak a járatkimaradások Miskolcon. Szerintük – véleményüket közleményben is megfogalmazták, a témáról hétfőn olvashattak részletesen – szó sincs arról, hogy a márciusi hó lenne az ok, amire az MVK Zrt. hivatkozik. Dorner Lajos elnök szerint az állapotot a rosszul értelmezett megtakarítási gyakorlat eredményezte. Visszafogták ugyanis az alkatrészbeszerzéseket és a raktározást a cégnél, így folyamatosan felélték a készleten lévő alkatrészeket. „Az alkatrészek beszerzése pedig azért is csúszhat sokat, mert a sok szállítói tartozás miatt az MVK rossz ügyfélnek számít, hozomra már senki sem szállít neki, beszerelésük pedig azért, mert a szerelők kétharmadát tavaly elbocsátották" – fogalmazott.

A VEKE egyébként korábban együttműködött a miskolci önkormányzattal, úgy volt, az egyesület segít a városvezetésnek és az MVK Zrt.-nek abban, hogy megreformálja a helyi tömegközlekedést. Az együttműködés azonban megszakadt.

Hétfőn eljuttattuk dr. Kriza Ákos polgármesterhez a kérdéseinket, amelyben többek között azt firtattuk, hogy kezdeményez-e vizsgálatot az ügyben. A válasz Dobos Tímea szóvivőtől érkezett, aki jelezte, a polgármester helyett az MVK Zrt. reagál: szerdán sajtótájékoztatót tartanak.

ÉM-HM


Miért késnek a miskolci buszok?

Miskolc - A VEKE szerint az elégtelen szervezés, az MVK Zrt. szerint a hó az oka a járatkimaradásoknak.

Kimaradó járatok Miskolcon – Az MVK közleménye

Miskolc – “Az elmúlt hetek rendkívüli időjárása, különösen a március közepén lehullott nagy mennyiségű hó az MVK Zrt. buszaiban olyan károkat okozott, amelyekhez alkatrészeket kellett beszerezni. A javítások elkezdését nagyban hátráltatta az alkatrészek késedelmes szállítása és az, hogy sok alkatrészt le kellett gyártatni, mert raktárról nem tudták szállítani. Ezek a problémák együttesen vezettek járatkimaradásokhoz egyes vonalakon” – olvasható az MVK közleményében.

VEKE – Folyamatos járatkimaradások Miskolcon: a valódi okok

Miskolc – A Városi és Elővárosi Közlekedés Egyesület szerint alkatrész-hiány és elégtelen szervezés miatt nem jön a busz reggel Miskolcon.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában