Helyi közélet

2013.03.22. 12:55

Év Embere kitüntetés Putnokon március 15-én

Putnok - Putnokon március 15-én képviselő-testületi üléssel kezdődött az ünnepség.

Putnok - Putnokon március 15-én képviselő-testületi üléssel kezdődött az ünnepség.A meghívott vendégeket Tamás Barnabás polgármester köszöntötte, majd ez alkalomból került átadásra az Év Embere kitüntető cím. Dr. Lachkovicz Katalin a Humán Bizottság elnöke ismertette: a képviselő-testület javaslata alapján a 2012-es évet értékelve, Dr. Tanner János címzetes főjegyző,a Putnoki Járási Hivatal vezetője érdemelte ki, az Év Embere kitüntető címet, aki a címzetes főjegyzői munkáján kívül, jelentős szerepet vállalt a járási hivatal létrehozásában is.

Dr. Tanner János kérdésünkre elmondta: jól eső érzéssel fogadta a magas szintű elismerést, mely nagy megtiszteltetés számára. Kiemelte továbbá: eddig végzett munkájának sikerességéhez hozzájárult a városvezetése, valamint a kollégái, akik önzetlenül támogatták, segítették a jó cél elérése érdekében.

Ezt követően a Római Katolikus templomban szentmisét, a református templomban istentiszteletet tartottak. Az ünnepi megemlékezés a Belvárosi Művelődési központban folytatódott. A Himnusz elhangzását követően, a Serényi László Általános iskola diákjai „ Mert a haza nem eladó...! címmel az alkalomhoz illő műsorszámokat adtak elő. Ünnepi köszöntőt, Kepecz Zsolt a Kommunális Gondonkság gazdasági vezetője mondott.

A magas színvonalú kulturális műsort követően, a pártok és a civilszervezetek megkoszorúzták a Putnok főterén található Petőfi szobrot, majd az ünnepség utolsó mozzanataként egy rövid megemlékezésre az egybegyűltek‭ ‬átvonultak a helyi temetőkertbe, Kálniczky Endre református lelkipásztor 1848-as honvéd hadnagy, sírjához, ahol elhelyezték a kegyelet virágait.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában