Helyi közélet

2013.01.16. 20:25

Rekordszámú nevezés a pálinkaversenyen!

Onga - Összesen 785 nevezett pálinka és párlat érkezett az ország egész területéről 264 nevezőtől a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyre - közölte portálunkkal Takács László, az Ongai Kulturális Egyesület elnöke.

Onga - Összesen 785 nevezett pálinka és párlat érkezett az ország egész területéről 264 nevezőtől a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyre - közölte portálunkkal Takács László, az Ongai Kulturális Egyesület elnöke.A nevezések nagy száma jelzi a verseny széleskörű elismertségét, megerősítve a tavaly már elért, a gyulai országos verseny után az ország második legnagyobb pálinkaverseny pozícióját. A versenyen a bérfőzetők és a magánfőzetők mellett az idén már a nagyobb kereskedelmi főzdék is képviseltették magukat.

99 településről

A nevezett pálinkák helyileg 99 településről érkeztek és 65 különböző főzdében kerültek kifőzésre. Az országosan elismert szakmai zsűri január 9–10. döntése alapján arany oklevelet kapott 36, ezüst oklevelet 159, míg bronz oklevelet 190 pálinka. 14 champion, azaz nagyaranyérem került kiosztásra.

A zsűri tagja volt: Lovassy György elnök (Pálinka-technológiák), Czakó Gábor (Bestillo Pálinkaház), Csobolya Attila (Várda Drink), Fabulya Attila (Prémiumital Shop), Főfai Krisztina (Márton és Lányai Pálinka), Háger-Veres Zoltán (Aroma Bázis Kft.), Hornung Zoltán (Gyulai Pálinkamanufaktúra), Kaizer Gábor (Agárdi Pálinka), Komáromi János (Tuzséri Pálinkamanufaktúra), Krizl Edit (Brill Pálinkaház), Nagy Attila (Brill Pálinkaház), Nagy Árpád (Árpád Pálinkatanya), Nyilasi Béla (Bükkaranyosi Pálinka Kft.), Pataki Attila (Pálinkapatak Kft.), Pucsok Sándor (Tiszadadai Pálinkafőzde), Szónoczky István (Szőlőpárlat- és Likőr Manufaktúra Kft.), Ujváry Balázs (Fermentum Pálinka) és Vértes Tibor (Agárdi Pálinka).

A IV. Ongai Regionális Pálinkaverseny ünnepélyes eredményhirdetésére január 19-én, szombaton kerül sor Lillafüreden a Palotaszállóban, egy nagyszabású gálával egybekötött pálinkabálon, ahol a versenyre nevezettek a pálinkájuk bírálati lapját is kézhez kaphatják.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában