Helyi közélet

2013.01.29. 15:59

A "részszámlások" már csökkentettet kaptak

Miskolc - A Tigáz Zrt. számláin miként lesz érzékelhető az úgynevezett rezsicsökkentés? - kérdezi Olvasónk. Mit jelent ez a cégnél a gyakorlatban? Mire figyeljenek a fogyasztók?

Miskolc - A Tigáz Zrt. számláin miként lesz érzékelhető az úgynevezett rezsicsökkentés? - kérdezi Olvasónk. Mit jelent ez a cégnél a gyakorlatban? Mire figyeljenek a fogyasztók?- A Tigáz Zrt. tavaly év végén a rendelet közzétételét követően átállította számlázási rendszerét és ennek megfelelően kerültek a számlák kiállításra - tudta meg az Észak-Magyarország Száraz Gábortól, a Tigáz Zrt. sajtószóvivőjétől. - Alapjában véve két módon fizethetik a fogyasztók számláikat: havi mérőállás diktálásával, vagy részszámlán, azaz átalánydíjban.

Száraz Gábor elmondta, hogy a "diktálós" fogyasztók 2012 december végén a decemberi fogyasztási adatokat diktálták be, így részükre erről a számla a 2012-es árakon került kiküldésre. A januári fogyasztás diktálásra a hónap 2. felében, február elején kerül sor és a részükre erről kiállított számlán jelennek meg az új árak. A részszámlás fogyasztók részére január elején küldték ki a számlaküldeményt, amelyben már a 2013-as csökkentett árak kerültek feltüntetésre.

A rendelt értelmében egyébként az energia ára tekintetében a 10 százalékos csökkenés az alábbi két tételből áll össze: egyrészt a molekula árának csökkentésében (a számlán 0 Ft-os tételként jelenik meg a biztonsági készletezési díj, mert azt már nem a fogyasztó, hanem a szolgáltató fizeti meg), míg a rendszerhasználati díj mértéke szintén 10 százalékkal csökkent.

ÉM-JLI


Miskolc - Több miskolci Olvasónk is felvetette: nem találják kielégítőnek a gáz fűtő-energia értékét. Előfordulhat, hogy romlik a gáz ezen értéke úgy, hogy a lakossági fogyasztó is "megérzi"? Ha igen, akkor mitől?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában