Helyi közélet

2012.12.03. 17:00

Ütötte, rúgta, taposta

Debrecen, Kazincbarcika - Jogerősen húsz évet kapott volt szeretője agyonveréséért.

Debrecen, Kazincbarcika - Jogerősen húsz évet kapott volt szeretője agyonveréséért.Hétfői ítéletében helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa a Miskolci Törvényszék által kiszabott húsz év fegyházbüntetésről és tíz év közügyektől eltiltásról szóló ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki gyakorlatilag halálra verte volt szeretőjét Kazincbarcikán múlt év júniusában.

A férfi emberölés, testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, és két rendbeli testi sértés vétsége miatt állt a bíróság elé. Az első fokon rá kiszabott ítéletet a vádhatóság tudomásul vette, az ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést enyhítés végett.

Keresd a nőt!

A későbbi áldozat elvált férjétől és élettársi kapcsolatot létesített egy másik férfival. Nem sokkal később azonban visszaköltözött volt férjéhez, de a sajátos életközösséget élettársával is megtartotta, ugyanakkor az asszony viszonyt folytatott a későbbi vádlottal is, ám 2010-2011 tájékán a sértett már inkább kerülte a vele való találkozást. 2011 márciusában egy kazincbarcikai bérelt lakásban a vádlott alaposan megverte az asszonyt, kifogásolva annak ittasságát, majd jó ideig nem találkoztak.

A végzetes júniusi napon a nő együtt italozott élettársával. ám délután a vádlott is találkozni akart az asszonnyal, aki elhárította a közeledését. A férfi is egész nap italozott és amikor összetalálkozott a nővel és élettársával, veszekedni kezdett velük, majd a vádlott többször is megütötte az asszonyt, aki az utcán a közkútnál a földre rogyott. A férfi ezután a nő segítségére siető élettársát is addig ütötte, verte, míg ő elmenekült a helyszínről, magára hagyva az asszonyt a vádlottal.

Aznap este mindketten alaposan lerészegedtek, majd egy kert végében újra veszekedni kezdtek. A vádlott újra nekiesett az asszonynak, ahol érte ököllel ütötte, lábbal rúgta, taposta, majd magára hagyta. A nő halála a bántalmazás befejezésétől számított fél, esetleg 1-2 órán belül bekövetkezett. Az elszenvedett sérülések olyan súlyos fokúak voltak, hogy az idejekorán alkalmazott szakszerű orvosi kezelés sem mentette volna meg az életét. A tettest a rendőrök igen hamar elfogták, a Miskolci Törvényszék pedig húsz év fegyházra ítélte, amit most a tábla helyben hagyott.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában